Anlık Bildirim

İngiltere polisi milyonlarca dolarlık Ethereum ele geçirdi

İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan Greater Manchester Polisi’nin yaptığı bir açıklamaya göre, yakın zamanda yapılan operasyonda 22.25 milyon değerinde kripto paraya el konuldu.

Dünya ülkeleri kripto para birimleriyle yapılan dolandırıcılıklarla mücadelelerini artırmaya çalışıyor. İngiltere de son zamanlarda kripto para ile yapılan dolandırıcılıkları durdurmak ve paralara el koymak için aktif bir şekilde hareket ediyor.

İngiltere polisi milyonlarca dolarlık Ethereum ele geçirdi Tam Boyutta Gör

9.5 milyon dolarlık ETH içeren USB bellek bulundu

Yakın zamanda Manchester polisi tarafından yapılan bir açıklamada, 22.25 milyon dolar değerinde kripto paraya el konulduğu açıklandı. İlk olarak soruşturmada, 9.5 milyon dolar Ethereum (ETH) içeren bir USB belleğin ele geçirildiği, bundan sonra da 12.7 milyon dolar civarında kripto paranın daha başka bir yerde bulunduğu ifade edildi.

Güvenlik güçleri bu dolandırıcılığın uluslararası olduğunu, ABD, Avrupa, Çin, Avusturalya ve Hong Kong gibi ülkeleri içerdiğini ifade etti. Dolandırıcıların Binance Smart Chain’i kullanarak ticari hizmet verdiklerini söyledikleri ve mağdurlardan para aldıkları açıklamalar arasında yer aldı. Daha sonra, sitelerini kapattılar ve toplanan paraları kendi hesaplarına transfer ettiler.

İngiltere polisi milyonlarca dolarlık Ethereum ele geçirdi Tam Boyutta Gör

Soruşturma devam ediyor

Yetkililer de bu suçluları takip ettiler ve kripto paraları ele geçirdiler. 23 yaşında bir erkek ve 25 yaşında bir kadından oluşan dolandırıcılar tutuklandı ancak daha sonra serbest bırakıldılar. Yetkililer de soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi.

Geçtiğimiz ayda da İngiltere polisi tarafından yürütülen bir kara para aklama operasyonunda 250 milyon dolarlık kripto paraya el konulmuştu.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim