Anlık Bildirim

Instagram'a 4 kişilik canlı yayın ve yayından para kazanma özelliği geldi

CLubhouse'un yükselişi üzerine Instagram canlı yayınına yeni özellikler geldi. Yayıncılar Instagram canlı yayınlarında bağış toplayabilecek. Aynı anda 4 kişiyle yayın yapabilecek.

Instagram'a 4 kişilik canlı yayın ve yayından para kazanma özelliği geldi Tam Boyutta Gör

Instagram’ın canlı yayın özelliği, pandemi döneminde epey kullanıldı. Fenomenler yüzbinlerce kişiyi tek yayında toplamayı başardı. Sıradan kullanıcılar, canlı yayın aracılığıyla arkadaşlarıyla sohbet etmek için yayınlar açtı. Ancak son günlerde Clubhouse’un popülerlik kazanmasıyla birlikte Instagram canlı yayınlarına olan ilgi ciddi oranda düştü ve canlı yayınlarda liderliği Clubhouse kaptırdı. Bu durumun farkında olan Instagram, canlı yayına yönelik yeni özellikleri bugün kullanıma sunuldu.

Instagram Canlı Odalar ismindeki yeni özellik ile yayına 3 konuk eklenebiliyor. Yani 4 kişi aynı anda yayın yapabiliyor. Konuklar yayın esnasında değiştirilebiliyor.

Instagram'a 4 kişilik canlı yayın ve yayından para kazanma özelliği geldi Tam Boyutta Gör

Canlı Odalar özelliğiyle yayıncı sayısının artırılmasının yanı sıra canlı yayınlardan para kazanma özelliği de geldi. Seyirciler, rozet satın alarak yayıncıya destek olabilecek. Üç farklı fiyatta rozet mevcut. Rozetlerin ABD fiyatı 1 dolar, 2 dolar ve 5 dolar olarak belirlenmiş. Türkiye fiyatını henüz göremedik.  Rozet alan kullanıcıların isimleri yayın esnasında “... kişisi rozet satın aldı” şeklinde gösterilecek. Bu kullanıcılar sohbete yazdığında isimlerinin yanında kalp ikonu gözüküyor. TikTok’un canlı yayın özelliklerinin Instagram’a geldiğini söyleyebiliriz.

Instagram'a 4 kişilik canlı yayın ve yayından para kazanma özelliği geldi

Rozet özelliğinin yanı sıra Influencer hesaplar Alışveriş sayfasındaki ürünlere yönlendirme yapılabilecek. Yardım kuruluşlarına bağış toplanabilecek.

Canlı Odalar özelliğine ilerleyen haftalarda yeni eklemeler yapacağını belirtiyor. Dört kişilik yayın açma ve bağış özellikleri bugün kullanıma sunulmaya başlandı. Bir hafta içerisinde tüm kullanıcılara ulaşacağı açıklandı. Uygulamayı güncellemeniz gerekiyor. Instagram, Clubhouse’un Android uygulaması çıkmadan önce bu güncelleme yapılarak kitleyi elinde tutmayı amaçlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim