Anlık Bildirim

Instagram Ana Sayfa'ya kronolojik akış geliyor

Instagram, Ana Sayfa'da uzun zamandır kullandığı algoritmaya dayalı akıştan vazgeçiyor ve kronolojik ve favoriler olmak üzere iki farklı seçeneği kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Instagram, Ana Sayfa'da kronolojik sıralama ve favoriler özelliği sunacak

Instagram, kullanıcıların Ana Sayfa akışında gönderilerin algoritmaya dayalı gösteriminden vazgeçerek iki farklı yöntem getirecek. Platform, kronolojik akış ve favorileri önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Instagram'da kronolojik sıralama ve favoriler özelliği

Instagram, Haziran ayında paylaşılan bir blog gönderisinde: "2016 yılına gelindiğinde insanlar, akıştaki tüm gönderilerinin %70'ini kaçırıyordu. Bu nedenle, gönderileri en çok neye önem verdiğinize göre sıralayan bir akış geliştirdik ve kullanıma sunduk." ifadelerine yer verilmişti. Şirket, algoritmaya dayalı bu değişikliğin ardından algoritmalarının özellikle genç ve reşit olmayan kullanıcılar için içeriği nasıl sıraladığı ve önerdiği konusunda birçok incelemeye maruz kalmıştı.

Instagram başkanı Adam Mosseri, gençlerin çevrimiçi güvenliği konusunda gerçekleştirilen bir senato oturumunda şirketin Ana Sayfa'da kronolojik sıralamayla gönderilerin yer alması özelliği üzerinde aylardır çalışmalar yaptığı ve önümüzdeki yılın başlarında bu özelliği sunmaya başlayacaklarını söyledi.

Sosyal medya platformu Twitter'da kronolojik sıralamanın haricinde bir de kullanıcıların seçtikleri kullanıcılardan gelen gönderileri daha üst sıralarda görmelerini sağlayacak bir favoriler özelliğinin de uygulamaya dahil edileceğini duyurdu. Kullanıcılar, isteğe bağlı olarak bu seçeneklerden biri üzerinde karar verebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim