Anlık Bildirim

Instagram önbelleği nasıl temizlenir? iOS & Android Instagram verileri silme

Instagram verileri temizlemek telefonu hızlandırır ve depolama alanında yer açar. Peki, Android ve iOS'ta İnstagram önbellek temizleme nasıl yapılır? Tıklayın, öğrenin.

Instagram, kullanıcı deneyimini geliştirmek için etkinliğinizi uygulamada saklar ancak çok fazla veri, depolama alanınızı doldurur ve telefonunuzu yavaşlatır. Instagram depolama alanınız çok doluysa, bunun muhtemel nedeni uygulamanın verilerinizi otomatik olarak önbelleğe kaydetmesidir. Bu, çoğu sosyal ağ uygulamasının yaptığı şeydir. Instagram çok fazla yer kaplıyorsa önbelleği hızlı bir şekilde temizlemek faydalı olabilir. Peki, Instagram önbellek nasıl temizlenir? Android ve iOS kullanıcıları için Instagram verileri temizleme adımları burada.

Instagram önbellek temizleme 📲

instagram verilerini silme Tam Boyutta Gör
Instagram’da önbelleği temizlemek, fotoğraf ve videoların yavaş yüklenmesi, ekranın donması veya uygulamanın sık sık çökmesi gibi sorunların çözülmesine yardımcı olabilir. Instagram’ı sık kullanan biri olarak telefonunuzun depolama alanının azaldığını veya normalden daha yavaş olduğunu fark ederseniz, veri geçmişini silmeyi düşünmelisiniz. Instagram belgeler ve veriler çok yer kaplıyorsa, hızlı önbellek temizleme işlemi sorunu çözecektir. Android ve iPhone için Instagram ön belleği nasıl temizlenir adım adım görelim.

iPhone’da Instagram önbellek temizleme adımları ⬇️

instagram önbellek verileri temizleme ios Tam Boyutta Gör

  1. iPhone’da Ayarlar’a girin.
  2. Genel’e dokunun.
  3. iPhone Saklama Alanı’na dokunun.
  4. iOS depolama alanı ekranında Instagram’ı bulun.
  5. Önbellek temizleme için Uygulamayı Sil’e dokunun.
  6. Verilerin silinmesini onaylayın.

Android telefonda Instagram önbelleği nasıl temizlenir ⬇️

instagram önbellek temizleme android Tam Boyutta Gör

  1. Android Ayarlar menüsünü açın.
  2. Uygulamalar’a dokunun.
  3. Instagram’ı bulun.
  4. Instagram - Depolama ve önbelleğe dokunun.
  5. Verileri sil seçeneğine dokunun.
  6. Önbellek temizleme işlemi tamamdır.

Instagram veri temizleme nedir ❓

instagram önbellek silme ne anlama gelir Tam Boyutta Gör
Instagram'da önbelleği temizlemek, uygulamanın telefonda sakladığı dosyaları silmek anlamına gelir; hesabınız silinmez, mesajlarınızı kaybetmezsiniz.

Önbellek, uygulamalarınızın daha hızlı yüklenmesini ve başlatılmasını sağlayan dosyalar yığınıdır. Instagram, en çok kullandığınız uygulamanın neredeyse her özelliği için önbellek tutar. Örneğin; profilinizi veya birisinin Instagram hesabını sık sık ziyaret ettiğinizde, Instagram verileri saklar ve aynı hesaba bir sonraki girişinizde kullanır. Bu şekilde uygulamanın fotoğrafları ve videoları sıfırdan yüklemesine gerek kalmaz. Toplanan önbellek dosyalarını kullanır ve anında yükler.

Önbellek toplamak, Instagram’ın arama sorgularınızı hatırlamasına ve Keşfet sayfasını hızlı bir şekilde yüklemesine yardımcı olur. Bunun iki faydası vardır; Öncelikle Instagram'ın her medya dosyasını yüklemesine gerek kalmaz. İkincisi internet kullanımını azaltır ve uygulamayı hızlandırır. Birkaç ay veya yıl boyunca Instagram'ı kullanmaya devam ettiğinizde uygulama arka planda sessizce önbellek oluşturur. Ancak bu dosyaları göremez veya bunlara erişemezsiniz. Yalnızca Instagram'ın topladığı önbellek verilerinin miktarını görebilirsiniz.

Instagram önbellek temizlenirse ne olur 🤔

instagram önbellek temizleme ne işe yarar Tam Boyutta Gör
Peki, Instagram önbellek silinince ne olur, mesajlar silinir mi? Instagram önbelleğini temizlemek, çeşitli sorunların çözülmesine ve uygulamanın performansının iyileşmesine yardımcı olur. Önbelleği temizlemek, Instagram hesabını silmez, yalnızca önbelleğe alınmış verileri kaybedersiniz. Instagram önbelleğini temizlemenin profiliniz üzerinde herhangi bir etkisi yoktur; dolayısıyla fotoğraflarınızı, videolarınızı, arşivlenmiş görselleri, hikayelerinizi, DM’lerinizi kaybetmezsiniz.

Instagram’da akışın veya hikayelerin geç yüklendiğini, uygulamanın sıklıkla çöktüğünü, güncellenmediğini fark ettiyseniz, önbelleği temizlemenin zamanı gelmiş demektir. Peki, Instagram önbellek nasıl temizlenir? Android ve iOS için Instagram önbellek temizleme işleminin nasıl yapıldığını yukarıdaki hızlı Instagram verileri temizleme adımlarını takip ederek öğrenebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim