Anlık Bildirim

Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak

Intel, ABD'de yürürlüğe giren CHIPS Yasası kapsamında 8 milyar dolar hibe ve 11 milyar dolar kredi alacak. Şirket, ABD'de 4 farklı eyalette 100 milyar dolarlık çip tesisi yatırımı yapmayı planlıyor.
Intel, ABD'de 100 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak Tam Boyutta Gör
Intel, ABD'de yürürlüğe giren CHIPS Yasası kapsamında 8 milyar dolara kadar federal hibe ve 11 milyar dolara kadar kredi için bağlayıcı olmayan bir ön mutabakat anlaşması imzaladı. Çip üreticisi ayrıca ABD'de yapmayı planladığı yaklaşık 100 milyar dolarlık yatırım üzerinden ABD Hazine Bakanlığı'ndan yüzde 25'e kadar Yatırım Vergisi Kredisi (ITC) talep etmeyi planlıyor. Intel'in ABD'de yapmayı planladığı tesisler şunlar:
  • Arizona'da bir fabrika
  • New Mexico'da gelişmiş bir paketleme merkezi (faaliyete geçti)
  • Ohio'da bir üretim tesisi
  • Oregon'da bir Ar-Ge merkezi

Intel, Columbus, Ohio'da, şirketin CEO'su Pat Gelsinger'in yorumlarına göre 2027 yılına kadar "dünyanın en büyük AI çip üretim tesisini" kurmayı hedefliyor. Ayrıca Intel, Arizona üretim tesislerinde kullanılmak üzere 10 milyar dolar fon talep ediyor.

Gelsinger, Intel'in yarı iletken alanında mutlak hakimiyet kurma arayışında ABD'nin yanında yer alarak işini riske attığı için CHIPS Yasası pastasından daha büyük bir payı hak ettiğini düşünüyor. Aslına bakılırsa Intel, Biden Yönetimini taleplerine boyun eğdirmek için ABD'de planladığı yatırımlarını yavaştan alıyordu. Bugünkü gelişme, Intel'in planladığı yatırımların yükselişe geçmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim