Anlık Bildirim

iOS 14.5 güncellemesi ile hızlı uygulama kapatma geliyor

iOS 14.5 güncellemesi arka plandaki uygulamaların askıya alınması yerine hızlı kapatma şeklinde bir alternatif sunacak Fast App Termination özelliğini getiriyor.

iOS 14.5 güncellemesi ile hızlı uygulama kapatma geliyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın PS5 DualSense ve Xbox Series S kontrolcü desteğini ekleyecek olmasıyla oyuncuları heyecanlandıran iOS 14.5 versiyonunda geliştiricilere yönelik de önemli bir yenilik var. Artık uygulamalar hızlı kapatılabilecek.

Fast App Termination nedir?

iOS 14.5 beta sürümünde Durumu Yeniden Onarım Testi başlığı altında kendisine yer bulan hızlı uygulama öldürme özelliği Fast App Termination; biraz daha arka planda çalışan uygulamalar ile ilgili görünüyor.

Arka plandaki uygulamaların yeniden aktif hale gelene kadar beklediği askıya alma yerine hızlı kapatma uygulanabilecek. Böylece askıda kalma esnasında veri tutma yerine yeniden açılarak sıfırdan verileri toplayacak.

iOS zaten arka plandaki uygulamaları askıya alma konusunda çok verimli bir yönteme sahip ancak Fast App Termination özelliğinin batarya verimliliğine katkı yapacağı tahmin ediliyor. Bazı kaynaklar bunun geliştirici özellikli iPhone telefonlarında olacağını belirtse de tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22208 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 14.5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim