Anlık Bildirim

iOS 14 sürümü yüzde 90 benimsenme oranına ulaştı

Geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma sunulan iOS 14 sürümü 7 ay gibi bir sürede uyumlu cihazların yüzde 90’ına kurulu duruma geldi. Artık yeni sürüm beklentisi başladı.

iOS 14 sürümü yüzde 90 benimsenme oranına ulaştı Tam Boyutta Gör

Tek bir ekosistem ve her kategoride tek bir cihaz serisi iOS işletim sisteminin çok hızlı benimsenmesini sağlıyor. Ayrıca güncellemeler ve yamalar ekosistemin çok büyük bir kısmına ulaşıyor. iOS 14 sürümü de bu şekilde.

Yüzde 90’a ulaştı

Yapılan analizlere göre iPadOS platformunu da kapsayan iOS 14 sürümü uyumlu cihazların toplamda yüzde 90’ına ulaştı. Bunu da yaklaşık 7 aylık bir süre zarfında başardı. Aynı süreçte iOS 13 sürümü de haliyle en düşük seviyeye geriledi.

WWDC 2020 lansmanı ile birlikte önce kapalı beta ve ardından açık beta sürecine başlayan iOS 14 zaten yavaş yavaş yükselişe geçmişti. Genel kullanıma açıldığı Eylül ayından itibaren hızlı bir sürece girdi. Şubat ayında yüzde 86 seviyesine ulaşan sürüm düz bir çizgiye döndü ve sadece 4 puan ekleyebildi.

WWDC 2021 etkinliği yaklaştığı için yeni sürümü bekleyenler veya yeni bir modele terfi etmeyi düşündüğü için güncelleme yapmayanlar muhtemelen kalan yüzde 10’luk kısmı oluşturuyor. iOS 15 ile birlikte yeniden bir döngü başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9382 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 14 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim