Anlık Bildirim

Apple, iPhone'lardan veri çalınabilmesine neden olan güvenlik açığını kabul etti

Apple şu sıralarda, yıllardır iPhone ve iPad cihazları etkileyen bir güvenlik açığını düzeltmeye çalışıyor. Hata, mail uygulaması aracılığı ile veri çalınabilmesinin önünü açıyor.

Apple, iPhone'lardan veri çalınabilmesine neden olan güvenlik açığını kabul etti Tam Boyutta Gör

Apple, son zamanlarda iPhone ve iPad modellerinin mail uygulamasında yer alan bir güvenlik açığına çözüm bulmaya çalışıyor. Şirket sözcüsüne göre yıllardır bu cihazlardan veri çalınabilmesine neden olan hata için en kısa zamanda bir güncelleme yayınlanacak.

Apple hatayı kabul etti

Siber güvenlik şirketi ZecOps tarafından yayınlanan raporda, hackerların yüksek profilli kullanıcılara bu güvenlik açığını kullanarak saldırdıkları yer alıyor. Ocak 2018'den beridir iPhone ve iPad cihazlardaki mail uygulamasında yer alan bu açık kullanılarak, kurbanlara önemli miktarda bellek tüketen bir e-posta iletisi gönderiliyor ve cihazın kilitlenmesi sağlanıyor. Sonuç olarak da bilgisayar korsanları bu kilitlenmeden faydalanarak, cihazlardaki fotoğraf ve iletişim bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Apple, iPhone'lardan veri çalınabilmesine neden olan güvenlik açığını kabul etti Tam Boyutta Gör

Güvenlik açığını gözden geçiren ZecOps şirketindeki güvenlik uzmanları, kanıtların inandırıcı olduğunu ve birçok kullanıcının bu korsanlıktan etkilendiğini belirtiyorlar. Apple ise küresel olarak milyonlarca cihaza dağıtılmak üzere çıkaracağı yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözmeyi planlıyor. Güncelleme paketinin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise henüz bir bilginin olmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim