Anlık Bildirim

iPhone SE 4 çıkmadan değer kaybetti: İşte nedeni

Apple'ın merakla beklenen iPhone SE 4 modelinden üzücü bir gelişme paylaşıldı. Pazar araştırma şirketi Sellcell'e göre, standart iPhone modelleri kadar değerli olmayacak.
iPhone SE 4 çıkmadan değer kaybetti: İşte nedeni Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi iPhone SE 3 satış beklentilerinin altında kalmış, iPhone SE 4 modeli ise geçtiğimiz yıl pas geçilmişti. Dolayısıyla 2024 iPhone SE 4 hakkında bir süredir bilgiler duymaya devam ediyoruz. Son olarak pazar araştırma şirketi Sellcell, uygun fiyatlı yeni iPhone modeli hakkında üzücü bir gelişme paylaştı. 

iPhone SE 4 çıkmadan değer kaybetti

Akıllı telefon pazarı günümüzde ikiye bölünmüş durumda. Bir tarafta her bütçeye uygun Android cihazlar bulunurken, diğer tarafta Apple'ın yalnızca premium modellere yöneldiğini görüyoruz. Bu da rakiplerinden çok daha az değer kaybetmesine neden oluyor.  Ancak yeni bir araştırmaya göre iPhone SE 4, standart ve "Pro" modeller karşısında bu avantajı kaybedebilir.

Şu an için iPhone SE 4'ün özellikleri veya pazarda ne kadar başarılı olacağı belirsiz. Ancak yeni araştırma, 2022 yılında çıkış yapan iPhone SE 3'ün, yeniden satış değerinin yüzde 42,6'sını kaybettiğini gösteriyor. Buna karşılık, aynı dönemde piyasaya sürülen iPhone 13, yıllar içinde yalnızca %18,7 değer kaybetti. Üstelik bu trend, iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinde de korunuyor.

Dolayısıyla Sellcell, iPhone SE 4'ün benzer bir kaderi paylaşabileceğini ve piyasaya sürüldükten sonra yeniden satış değerinin büyük ölçüde düşebileceğini belirtti. Ayrıca iPhone SE 4'ün değer kaybı potansiyeli, bazı kullanıcıları bütçe modeli yerine premium modeli tercih etmeye yönlendirebilir. 

Şimdilik, iPhone SE 4'ün 6.1 inçlik daha büyük bir ekranla ve ön kamera ile Face ID sensörlerini barındıran bir çentikle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Dahası, yeni tasarıma USB-C bağlantı noktası da eşlik edecek. iPhone SE 4 modelinin, en erken 2025 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak daha önce de belirtildiği gibi, gecikme yaşama olasılığı yüksek. Peki iPhone SE 4 beklemeye değer mi? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23896 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone SE 4 (2024), Teknoloji Haberleri ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim