Anlık Bildirim

Apple, iki milyarıncı iPhone’u satmaya hazırlanıyor

2007 yılında duyurulan ilk modelden bu yana, iPhone satışları Apple’ın gelirlerinin büyük kaynağını oluşturuyor. Firmanın bu yıl içinde 195 milyon iPhone satarak 2 milyar satışa yaklaşması bekleniyor.
Apple, iki milyarıncı iPhone’u satmaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

13 yıl önce Steve Jobs’un elinde doğan iPhone, hala daha Apple gelirlerinin ana kaynağı konumunda. Haliyle iPhone satış rakamları firmanın geleceğini görmesi açısından oldukça önem arz ediyor. Bu doğrultuda analistler yeni yıl için tahminlerini yayınladı. Firmanın 2020 yılı içerisinde 195 milyon iPhone satarak 2 milyar sayısına yaklaşması bekleniyor.

Önceki seneye kıyasla artış bekleniyor

Geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde toplam 186 milyon adet iPhone satıldı. Firmanın bu sene satışları daha da artırarak daha önce de belirttiğimiz üzere 195 milyon adet iPhone satması bekleniyor. Eklenecek bu 195 milyon iPhone ile birlikte 2007 yılından bu yana satılan iPhone’ların sayısı neredeyse 2 milyarı buluyor. 5G kırılması ve daha uygun fiyatlı iPhone modeli dedikoduları düşünüldüğünde firmanın bir sonraki milyar barajını aşması tahmin edilenden daha hızlı gerçekleşebilir.

2015 ve 2018 yılları arasında ulaştığı iPhone satış sayıları yakalanamayacak olsa da firmanın yeni iş modeli sayesinde 275 milyar dolar rekor gelir etmesi bekleniyor. App Store başta olmak üzere Apple Music, Apple TV+ ve Apple Pay servislerinin gelirleri bu sene hızla artacak. Bu da daha az iPhone satışına rağmen firmanın rekor gelir elde etmesine sebebiyet verecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim