Anlık Bildirim

Apple periskop lensler için ışık bükülmesi teknolojilerini araştırıyor

iPhone serisinde ince tasarımda periskop sensörler isteyen Apple çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeni patent hareketli bir ışık bükücü yansıtma sistemi ile bunun sağlanacağını gösteriyor.

Apple periskop lensler için ışık bükülmesi teknolojilerini araştırıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarında telefoto sensörlere ilk yer veren firmalardan olmasına karşın Apple rakiplerinin oldukça gerisinde kalmış durumda. Periskop lensler ile 125 kata kadar dijital yakınlaştırma yapan Android oyuncularının karşısına gelişmiş bir teknoloji çıkarmak için firma kolları sıvadı.

Çalışmalar yoğunlaştı

Apple bir süredir periskop lens tasarımı üzerinde çalışmalar yapıyor ve farklı patent başvuruları yapılmıştı. Firma telefon kasasında fazla yer kaplamayan bir tasarım istiyor ve son patent de buna işaret ediyor.

Patente göre Apple birden fazla eksen üzerinde hareket eden bir lens sistemi geliştiriyor. Bu sistem iPhone gövdesindeki bir prizma veya ayna içerisinde yer alıyor. Ayrıca prizma veya aynadan oluşan iki adet ışık bükücü bileşen  de yardımcı oluyor. Bu düzenek sensöre OIS desteği de sunuyor ve böylece gövdede fazla çıkıntı yapmıyor.

Patent optik mühendisi Yuhong Yao adına alınmış. Yao daha önce de Apple ile pek çok dikkat çekici sensör çalışmaları yapmıştı. Apple’ın yavaş yavaş kafasındaki periskop sensör tasarımında sona yaklaştığı anlaşılıyor. Bu yıl olmasa da gelecek yılın iPhone modellerinde yeni bir periskop sensör tasarımı görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim