Anlık Bildirim

Apple şimdi de şişe su üreticisine telif davası açtı

Georgette LLC şişe su üreticisi markasını elma logosu ile temsil ettiği için Apple tarafından şikayet edildi. Apple mümkün olan en kısa sürede logonun değiştirilmesini istiyor.

Apple şimdi de şişe su üreticisine telif davası açtı Tam Boyutta Gör

Marka logolarının korunması hususunda Apple’ın ne kadar katı ve agresif olduğu herkesin malumu. Geçtiğimiz yıllarda armut şeklindeki bir logoyu bile kendi elma logosunu anımsattığı gerekçesiyle dava etmişti. Şimdi sıra bir şişe su üreticisinde.

Georgette LLC de nasibini aldı

Apple iki yıl önce Norveç Süreç Partisi’nin logosunu kendi logosuna çok benzediği için şikayet etmiş ve parti logosu değiştirilmişti. Geçen yıl da Prepear firmasını armut logosunun kendi logosuna çok benzediği için şikayet etmiş ve yine logo değiştirilmişti.

Apple bu kez Georgette LLC adındaki şişe su üreticisini şikayet etti. Şişelerdeki elma logosunun kendi logosuna çok benzediğini ve tüketicinin kafasında karışıklığa neden olduğunu belirten Apple yine değişim talep ediyor.

Hem Georgette LLC hem de Norveç Süreç Partisi’nin logolarının elmaya benzediğini söylemek mümkün ancak armut logosunun pek bir ilgisi yok gibiydi. Yine de Apple tasarım ve dış hatlardan çok rahatsız olmuştu. Genelde Apple’ın logo şikayetlerinin sonuç verdiğini söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11213 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple logo ve
2 etiket daha Georgette LLC prepear
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim