Anlık Bildirim

iPhone 13 ile çentik küçülüyor

iPhone serisinde artık çentiğin her yıl biraz daha küçüldüğüne şahit olacağız. iPhone 12 ve iPhone 13 serisinde Apple biraz daha incelmiş çentikler kullanmayı planlıyor.

iPhone 13 ile çentik küçülüyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın iPhone X ile başlayan ekran üzerinde çentik geleneği gelişerek devam ediyor. iPhone 12 ile çentiği biraz daha kompakt hale getirecek olan Apple; iPhone 13 serisinde de bazı dokunuşlar yapacak.

Daha küçük çentik

Bugün Android tarafında üreticilerin nokta çentik veya su damlası çentiği gibi minik çözümlere rağbet ettiğini görüyoruz. İlk dönemlerdeki çentiğe pek çok şey sığdırma hırsı kaybolmuş görünüyor. Bunda elbette parmak izi okuyucusunun devam etmesi büyük bir etken.

Apple ise parmak izi okuyucusuna yer vermediği için iPhone X sonrasında çentik tasarımına sıkı sıkıya yapışmıştı. Çentik tasarımı pek çok kullanıcıya göre görüş tecrübesini engelleyen bir unsur. Sürekli dile getirilen büyük çentik eleştirilerinin sonucunda bu kısımda bazı iyileştirmeler yapılıyor.

iPhone 13 ile çentik küçülüyor Tam Boyutta Gör

Apple tabii ki Face ID çözümünden vazgeçmiş değil ancak bileşenlerin biraz daha küçültülmesi söz konusu. Firmanın hoparlörü üst kenar kısımda tutarak çentik alanını küçültmeye çalıştığı da gelen bilgiler arasında. iPhone 13 serisinde yükseklik anlamında çentiğin biraz daha kısalacağı ve böylece ekrandaki görüntü alanının arttırılacağı belirtiliyor.

Görünen o ki Apple çentik tasarımından kolay kolay vazgeçecek değil. iPhone 13 için bir başka iddia durumundaki yan kısma entegre parmak izi okuyucu ile birlikte yeni dönemde Touch ID ve Face ID çözümlerini bir arada görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7982 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 12 ve iPhone 13
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim