Anlık Bildirim

Siri artık varsayılan olarak kadın sesine sahip olmayacak: İki yeni seçenek eklendi

Apple'ın iOS 14.5'e yaptığı yeni bir güncelleme ile sesli asistan Siri artık varsayılan olarak kadın sesiyle kullanılmayacak. Şirket Siri'ye iki yeni ses seçeneği ekledi.

Siri artık varsayılan olarak kadın sesine sahip olmayacak: İki yeni seçenek eklendi Tam Boyutta Gör

Apple'ın tescilli ses asistanı Siri'nin artık varsayılan olarak kadın sesine sahip olmayacağı bildirildi. Değişiklik, 31 Mart'ta iOS 14.5'in altıncı beta sürümünün yayınlanmasıyla kullanıma sunuldu.

Kurulum aşamasında varsayılan ses seçilebilecek

Bu nedenle, en son güncelleme tüm kullanıcılar tarafından cihazlarına yüklendiğinde, iPhone ve iPad sahiplerinden, cihazın kurulumu sırasında bağımsız olarak kadın veya erkek Siri sesi seçmeleri istenecek. Daha önce, ses asistanı Siri'nin varsayılan olarak bir kadın sesiyle konuştuğunu hatırlayın ve bunu değiştirmek için, bu işlemden sonra ayarlara gitmek gerekiyordu.

Siri artık varsayılan olarak kadın sesine sahip olmayacak: İki yeni seçenek eklendi Tam Boyutta Gör

Gelen bilgilere göre Apple, Siri asistanı için tamamen yeni iki ses ekledi. Gerçek zamanlı olarak üretilen ifadeler sayesinde bu konuşmaların kulağa daha doğal geldikleri belirtiliyor. Bununla birlikte, yeni seslerin yalnızca İngilizce'yi desteklediğini de söyleyelim. Apple'ın yaptığı bu yenilik, büyük teknoloji şirketlerinin dijital ses asistanlarında herhangi bir toplumsal cinsiyet ilişkisinden nasıl kurtulmaya çalıştıklarının bir başka örneği olarak gösteriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim