Anlık Bildirim

Intel’in CEO’su değişiyor

Mavi ekip yeni işlemcilerini duyurduğu şu günlerde bir yandan da yönetici kadrosunda değişikliğe hazırlanıyor. Firmaya 2 yıl yön veren isim yakında değişecek.

Intel’in CEO’su değişiyor

Yarıiletken üreticisi eski nodu temel alan yeni işlemcilerini tanıtırken yönetim ekibinde önemli bir değişikliğe gideceğini de duyurdu.

Bob Swan 2 yılın ardından ayrılıyor

2018 yılında Intel’in geçici CEO’su olarak göreve başlayan Bob Swan yapılan duyuruya göre görevinden ayrılıyor. 15 Şubat’a kadar koltuğunda kalacak Swan daha sonrasında görevini hali hazırda VMWare’de CEO görevini yürüten Pat Gelsinger’e devredecek.

Açıklamaya göre CEO değişikliğinin arkasında Intel’in mali performansı yatmıyor. Dahası firma belirlediği hedeflerin üzerinde sergilediği performans verilerini önümüzdeki dönemde yayınlacak. 21 Ocak’ta paylaşılacak detayların arasında 7 nm’de katedilen gelişme de yer alacak.

Pat Gelsinger ise USB ve Wi-Fi gibi standartların oluşturulmasında önemli rol oynayan ve kariyerine Intel’de başlamış bir isim. Bununla birlikte Gelsinger daha önce 14 nesil Core ve Xeon işlemci ailesinde kilit öneme sahip bir rol üstlenmişti.

Yatırımcıların Pat Gelsinger’den beklentisi ise firmayı bulunduğu zor durumdan kurtarmak ve teknoloji alanında sahip olduğu 40 yılı aşkın tecrübesiyle Intel’e yön vermesi. Buna karşın kararın ardından Intel’in stok değeri %10’un üzerinde düşerken VMWare’de ise %5’lik değer kaybı gözlemlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
[color=#000000]giden ceo aslında intelin geçmişten gelen ağır sorunları düşünüldüğünde başarılı sayılabilecek bir dönem geçirdi. intelin 10nm gecikmesi, mimari ...
Yorumu gör »
Luke Neil
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10017 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel bob swan, intel 7 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim