Anlık Bildirim

Jim Keller Intel’den ayrıldı

AMD Athlon, AMD Zen, ilk nesil MacBook Air, Tesla yapay zeka işlemcisi, Apple A4 gibi pek çok projede alın teri bulunan Jim Keller’ın Intel macerası oldukça kısa sürdü.

Jim Keller Intel’den ayrıldı Tam Boyutta Gör

İşlemci dünyasının efsaneleri arasında yerini alan Jim Keller, kısa süren Intel macerasının ardından görevini bıraktı. Altı ay boyunca Keller eski firmasına danışmanlık yapmaya devam edecek.

Jim Keller kimdir?

Kariyeri boyunca işlemci tasarımlarında aktif rol alan Jim Keller 1998 yılında DEC firmasından AMD’ye geçiş yaptı. Sadece 1 yıl içerisinde Athlon64 işlemcilerine imza atmayı başaran Keller, 1999 yılında ayrıldı. 2008 yılında Apple’da görev alan ünlü isim Apple A4 ve A5 yonga setlerini tasarladı. Ayrıca ilk MacBook Air modelinin geliştirilmesinde de rol oynadı.

2012 yılında tekrar AMD’ye geçen Keller burada Zen mimarisinin yapı taşlarını oluşturdu. 2015 yılında bu kez Tesla’ya geçen emektar mühendis yapay zeka işlemcisini tasarladı. 2018 yılında ise Intel çatısı altında çalışmaya başlayan Keller burada da 2 yıl kalabildi.

Keller’in kişisel nedenlerle görevi bıraktığı ifade ediliyor. Yine de Intel içerisinde uzun süredir eleştirilen yüksek ego ve katı hiyerarşinin bunda etkili olabileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim