Anlık Bildirim

Ryzen 9 5900X, 3900X'e tek çekirdekte %25 fark açıyor

AMD’nin Ryzen işlemcilerinin eleştirilebilecek sınırlı başlıklarından birisi de tek çekirdek performansı. Yeni test sonucu kırmızı ekibin bu durumu düzelttiğini gösteriyor.

Ryzen 9 5900X, 3900X'e tek çekirdekte %25 fark açıyor

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız AotS testi sonuçları AMD’nin 3. nesil Ryzen işlemcilerinin üzerine getireceği performans artışına dair bir ipucu sunmuştu.

Nesiller arası %16'lık gelişme

Gün yüzüne çıkan CPU-Z sonucu şimdiye kadarki sızıntıları doğrular nitelikte. Çalıştığı frekans bilinmeyen Ryzen 9 5900X işlemcisi tek çekirdekte %24.9’luk farkla Ryzen 9 3900X’in  önüne geçerken çoklu çekirdekte yine etkileyici bir nesiller arası performans kazanımı, %15.8’lik iyileştirme sergilemiş.

Rakamlar AMD'nin Intel karşısında rekabetçi seviyede tutunamadığı FX döneminde Intel'in yıldan yıla sunduğu performans artışının yanında hayal gibi.

Görünüşe göre AMD’nin Ryzen işlemcilerinin eleştirilebilecek sınırlı sayıdaki olumsuz taraflarından en çok dikkat çeken tek çekirdek performansı efsanesi yakında tarihteki yerini alacak.

Mavi ekibin elinde tuttuğu tek avantajı da bu durumda kaybolmuş olacak. Bununla birlikte Rocket Lake’te geriye uydurulacak Willow Cove mimarisinin 14 nm’de neler sunacağı ise merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8874 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ryzen 9 5900x, ryzen 5000 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim