Anlık Bildirim

AMD’nin geliştiricisi ve Ryzen bellek hesaplayıcısında görev alan 1usmus rumuzlu kullanıcının attığı tweet’e göre Zen 2 mimarili yongalara kaydadeğer performans artışı yolda olabilir. Güç planı üzerinde gidilen değişikle elde edilen frekans artışı kullanıcıların yüzünü güldüreceğe benziyor.

 

AMD’nin diğerlerine göre daha şanssız çekirdekleri de boost frekansa zorladığı güç planına göre sadece silikonu daha kaliteli çekirdeklerin frekansının yükseltildiği planda ayrıca tüm çekirdekler yerine 2 iyi durumda olan çekirdek kullanılıyor.

Yeni güç planıyla 3. nesil Ryzen’lar 250 MHz’e kadar frekans artışı alabilir Tam Boyutta Gör

Bu sayede 250 MHz’e varan turbo frekansı artışı beklenirken 8 çekirdek üzeri yani 2 kümeden oluşan Ryzen 9 3900X ve 3950X’in yanı sıra önümüzdeki dönemde satışa sunulacak 3. Nesil Ryzen Threadripper yongalarının asıl fayda görecek yongalar olduğu belirtilmiş.

Yeni güç planıyla 3. nesil Ryzen’lar 250 MHz’e kadar frekans artışı alabilir

Ryzen işlemcilere yazılımsal iyileştirme

Diğer taraftan tüm Zen 2 mimarili işlemcilerde de yeni güç planı sayesinde 2 kümeli modeller kadar olmasa da iyileşme görülecek. AMD'nin Fine Wine teknolojisi her ne kadar ekran kartları için kullanılsa da Ryzen işlemcileri de raftan eline aldığınız haliyle kalmıyor.

Geliştirici yeni güç planını firmaya resmi öneri olarak iletmiş durumda. AMD’nin topluluktan gelen bu tür isteklere ve görüşlere genel olarak açık olduğunu düşünecek olursak yeni performans artışı yakın diyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4799 kez okundu.
9 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd zen 2, amd güç planı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim