Anlık Bildirim

Android 12'ye dair ilk bilgiler ortaya çıktı: Yeni bir özellik geliyor

Google, yaklaşmakta olan Android 12 üzerinde çalışmalarına devam ediyor. İşletim sisteminin yeni sürümünde az kullanılan uygulamaları pasif hale getirecek bir özellik, çevrimiçi görüldü.

Android 12'ye dair ilk bilgiler ortaya çıktı: Yeni bir özellik geliyor Tam Boyutta Gör

Eylül 2020'de Android 11 işletim sistemi tanıtılmasına rağmen henüz az sayıda cihazda mevcut. OEM'ler hala Android 11 için bir dağıtım planı üzerinde çalışırken Google, Android 12 için bazı özellikleri test etmeye başladı.

XDA-Developers'ın haberine göre Android 12 ile birlikte Google, depolamayı optimize etmek için bir 'Hazırda Bekletme' özelliği sunmayı planlanıyor.

Depolama yönetimi daha kolay hale gelecek

Google'ın bir sonraki işletim sisteminin çekirdeğini oluşturabilecek özellikleri belirleme arayışında olan XDA-Developers, Android Projesi'nde yapılan tüm değişiklikleri gerçek zamanlı olarak listelemek için kullanılan Android Açık Kaynak Projesi'nde yapılan bir kod değişikliğini fark etti.

Gelmesi muhtemel olan özelliğin aktif olarak kullanılmayan uygulamaları yer açmak için hazırda bekletme durumuna getirecek gibi görünüyor. Kod açıklamasında bu özellik: "Uygulamanın hazırda bekletme durumunu yönetiyor. Uygulamaların aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda depolama için optimize edilebilecekleri anlamına geliyor." olarak tanımlanıyor.

Bu özelliğin otomatik olarak mı etkin olacağı yoksa kullanıcı tarafından mı kontrol edileceği gibi ek ayrıntılar bilinmiyor.

Son ortaya çıkan raporlara göre ilk Android 12 Geliştirici Önizleme sürümü yaklaşık bir ay sonra kullanıma sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17604 kez okundu.
17 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android 12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim