Anlık Bildirim

SolarWinds korsanları, Microsoft kaynak koduna erişim sağladı

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'a yapılan SolarWinds saldrırısının ayrıntıları belirginleşiyor. Şirket, yaptığı açıklamada bilgisayar korsanlarının Microsoft kaynak koduna eriştiklerini söyledi.

SolarWinds korsanları, Microsoft kaynak koduna erişim sağladı

Microsoft daha önce, sistemlerinde kötü niyetli SolarWinds yazılımı bulduğunu açıklamıştı. Şirket olayı araştırmaya devam etti ve Microsoft yaptığı son açıklama ile bilgisayar korsanlarının, dahili ağına erişimi artırmayı ve Microsoft kaynak kodu depolarına erişmek için kullandıkları az sayıda dahili hesaba erişim sağlamayı başardığını söyledi.

'Kaynak kodlar yalnızca görüntülendi'

Microsoft, bilgisayar korsanlarının kaynak kodunu bir dizi kaynak kodu havuzunda görüntüleyebildiğini ancak bu tür bir erişim sağlayan saldırıya uğramış hesabın herhangi bir kodu veya sistemi değiştirme izni olmadığını söylüyor. Yani ele geçirilen hesaplar yalnızca kodu görüntüleme iznine sahipti.

Microsoft'tan yapılan açıklamada: "Araştırmamız, çevremizde yalnızca kötü amaçlı SolarWinds kodunun varlığının ötesinde faaliyetlere teşebbüs edildiğini ortaya çıkardı. Bu faaliyet, hizmetlerimizin veya herhangi bir müşteri verisinin güvenliğini riske atmadı. Az sayıda dahili hesapta olağandışı etkinlik tespit ettik ve incelemenin ardından, bir hesabın kaynak kodu havuzunda bir dizi kaynak kodunu görüntülemek için kullanıldığını keşfettik. Hesabın herhangi bir kodu veya mühendislik sistemini değiştirme izni yoktu ve araştırmamız ayrıca herhangi bir değişiklik yapılmadığını doğruladı. Bu hesaplar araştırıldı ve düzeltildi." ifadeleri yer aldı.

Microsoft, suçlu olarak çok sofistike bir ulus-devlet aktörünü işaret ederken, ABD hükümeti ve siber güvenlik yetkilileri, Rusya'yı genel SolarWinds saldırısının baş mimarları olarak suçladı. Şirket, araştırmalarına devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim