Anlık Bildirim

İsrail'in Hamas saldırısına geç tepki vermesinden Huawei sorumlu tutuluyor

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu, İsrail için beklenmedik bir sürpriz oldu. İsrail istihbaratının saldırılara karşı hazırlıksız yakalanması Huawei ile ilişkilendiriliyor.
İsrail'in Hamas saldırısına geç tepki vermesi Huawei'ye bağlandı Tam Boyutta Gör
İsrail istihbaratının Hamas saldırısına geç tepki vermesi Huawei ile ilişkilendiriliyor. Al Bawaba tarafından yayınlanan bir raporda Filistinli militanların Batılı istihbarat kurumlarının dinlemelerini engellemek için Huawei'nin akıllı telefonlarını kullandıkları bildirildi.

DaiWW adlı X (Twitter) kullanıcısı şu açıklaması ile konuya dikkat çekti:

"Görünüşe bakılırsa Hamas liderleri Batılı istihbarat servislerinin dinlemelerini engellemek için Huawei'nin telefonlarını kullanmışlar. ABD'nin Huawei'den neden bu kadar nefret ettiğini şimdi anlayabiliyoruz. Hassas bilgilerinizin CIA'e sızdırılmasını istemiyorsanız Huawei telefon satın alın."

Bu kullanıcının teorisi daha sonra eski El Kaide üyesi ve MI6 gizli istihbarat servisi ajanı Aimen Dean tarafından da doğrulandı. Dean'in verilerine göre Hamas liderleri ve militanları Huawei tablet ve akıllı telefon kullanıyor.

ABD ambargosu kırılamaz bir sistemle mi sonuçlandı?

Dean, "İsrail'in güvenlik ve istihbarat servisleri, Hamas'ın İsrail'e karşı cesurca planladığı eylemlerden neden haberdar olamadı?" sorusuna cevap olarak "Bu sorunun kısmi cevabı: Huawei!" şeklinde yazdı. Ayrıca son 30 ayı aşkın bir süredir Hamas liderleri ve militanlarının Huawei'nin telefonlarını, tabletlerini ve dizüstü bilgisayarlarını kullandığını belirtti.

İsrail'in Hamas saldırısına geç tepki vermesi Huawei'ye bağlandı Tam Boyutta Gör
Huawei telefonları kırmanın neden bu kadar zor olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıklayan Dean, Google ve diğer ABD teknoloji şirketlerinin Huawei'ye kendi işletim sistemlerini kullanma iznini vermemesini hatırlattı. Bu yasağın da Huawei'yi hacklenmesi kolay olmayan kendi sistemini geliştirmeye zorladığını belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17464 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, saldırı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim