Anlık Bildirim

Huawei kendi işlemcisini ve işletim sistemini barındıran bir PC hazırlıyor

Matebook dizüstü modelleri ile bir süredir zaten bilgisayar pazarında olan Huawei şimdi de hazır sistem PC üretecek. Üstelik kendi işlemcisi ve işletim sistemini kullanarak.

Huawei kendi işlemcisini ve işletim sistemini barındıran bir PC hazırlıyor Tam Boyutta Gör

ABD tarafından son dönemde büyük bir ambargo baskısı altına alınan Huawei yine de yenilik geliştirmekten geri kalmıyor. Akıllı telefon ve ağ ekipmanları ile girdiği elektronik sektöründe bugün işlemci, televizyon, tablet, yapay zeka işlemcisi, anakart gibi ürünler geliştiren firma derin bir dikey entegrasyon oluşturdu.

Sıra PC pazarında

Bugüne kadar Batılı firmalardan tedarik ettiği hizmetlerin Çin’de alternatiflerini bularak veya bizzat kendisi geliştirerek aşmaya çalışan Huawei şimdi bilgisayar sektörüne giriyor. Bir süredir dizüstü modelleri üreten firma artık PC de satacak.

Sektörden gelen bilgilere göre firma PC modellerinde Kunpeng 920 işlemcilerini kullanmayı planlıyor. 64 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen 7nm ARM mimarisini temel alan Kunpeng 920 işlemciler hali hazırda sunucularda kullanılıyor ve en hızlı ARM sunucu işlemcisi olma iddiasında.

Kunpeng işlemcisinin yanında Huawei bir de uyumlu anakart geliştirmişti. Yazılım tarafında ise Harmony OS 2.0 sürümü ile birlikte Huawei’nin kendi işletim sisteminin masa üstü için optimize edileceği belirtiliyor.

Huawei kendi işlemcisini ve işletim sistemini barındıran bir PC hazırlıyor Tam Boyutta Gör

Huawei’nin yeni PC modelleri ilk etapta ülke içerisinde satışa sunulacak. Şimdiden pek çok eyalet ve şehrin Huawei’den PC tedariği yapmak için görüşmelere başladığı iddia ediliyor. Yani PC projesi hazırlık aşamasını geçmiş durumda.

Koronavirüs salgını nedeniyle bilgisayar pazarının çöküşe girdiği ifade ediliyor ancak salgının izlerini silmeye başlayan Çin’de Huawei’nin başarılı satışlar yapacağını düşünenler çoğunlukta. Huawei’nin yıl sonuna doğru bir duyuru yapması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim