Anlık Bildirim

Hindistan, Bitcoin'i yasaklamaya hazırlanıyor

Hindistan hükümeti ülkede, başta Bitcoin olmak üzere, tüm kripto para birimlerinin yasaklanmasını öngören yasa tasarısını meclise sunmayı planlıyor. Kararın arkasında ise başka bir neden var.

Hindistan, Bitcoin'i yasaklamaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Hindistan hükümeti, Bitcoin gibi özel kripto para birimlerinin dolaşımını yasaklayan bir tasarıyı değerlendirmek üzere, ülke parlamentosunun alt meclisine sunmayı planlıyor.

Bu kararın nedeni ise ülkenin kendi kripto para birimini piyasaya sürmek ve Hindistan Rezerv Bankası tarafından çıkarılacak resmi dijital para biriminin gelişmesi için elverişli bir ortam yaratmak olduğu belirtiliyor. Ek olarak, tasarı aynı zamanda Hindistan'daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklamayı hedefliyor, ancak kripto para birimini (blok zinciri) ve kullanımını destekleyen bazı istisnalar dışında.

Bu, Hintli milletvekillerinin kripto para birimleri konusunda bu kadar sert bir duruş sergilediği ilk olay değil. 2018'de bir grup milletvekili, tüm özel kripto para birimlerinin yasaklanmasını ve kullananların da 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını önermişlerdi.

Hindistan, Bitcoin'i yasaklamaya hazırlanıyor Tam Boyutta Gör

Hindistan kripto para birimlerine sıcak bakmıyor

Aynı yıl Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley ise şunları söylemişti: "Hükümet, kripto para birimini yasal olarak tanımıyor. Bu kripto paraların, yasadışı faaliyetlerin finanse edilmesini veya bir ödeme sisteminin parçası olarak kullanılmasını engellemek için her türlü önlemi alacak."

Hindistan'ın para politikalarının düzenleyicisi, 2018'de bir dizi dolandırıcılık faaliyetinin ardından kripto para birimi işlemlerini geçici olarak yasaklamış, ancak bu yasak, Mart 2020'de birkaç borsa ve tüccarın mahkemede itiraz etmesinden sonra Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12178 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), hidistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim