Anlık Bildirim

Kültür ve Turizm Bakanlığı sinema sektörüne 65 milyondan fazla destek verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde sinema sektöründeki farklı türden olan 356 projeye toplamda 65 milyon 450 bin lira destek verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sinemaya büyük destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 356 proje için sinema sektörüne 65 milyon 450 bin lira destek sağlandı. Bakanlık'ın aktardığına göre, sadece bu sene olan son destekleme kurulu toplantısında sinemadaki 18 proje için 17 milyon 450 bin lira destek verildi. 

Bakanlık tarafından sağlanan desteklerle 5 yönetmenin ilk uzun metrajlı filmlerini yapabilmesine olanak verildi. Yıl boyunca 5 adet "ilk uzun metrajlı kurgu film yapım" projesine 3 milyon 750 bin lira, 11 adet "uzun metrajlı sinema film yapım" projesine 13 milyon 300 bin lira, 2 adet "çekim sonrası" projesine ise 400 bin lira destek sağlandı.

Farklı türlerden projeleri içeren destekler, bakanlık ve sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik desteklem kurulunca değerlendirildi. Yönetmen Banu Sıvacı'nın "Günyüzü" ve "Bozkır", yönetmen Ali Özel'in "Beklenti", yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun'un "Ölüleri Yakma Cemiyeti", yönetmen Tayfun Pirselimoğlu'nun Cannes Film Festivali'nin "Cinefondation Atelier" bölümüne seçilen "İdea", yönetmen Pelin Esmer'in "O da Bir Şey mi", yönetmen Derviş Zaim'in "Suç", yönetmen Erdem Tepegöz'ün "Çığ" ve yönetmen İsmail Güneş'in "Kurban" filmleri Bakanlık tarafından desteklenen yapımlar arasında yer aldı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim