Anlık Bildirim

Lityum iyon batarya fiyatları beklenenden hızlı düşüyor

Goldman Sach tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre enflasyon nedeniyle bir miktar yükselen lityum iyon batarya fiyatları beklenenden de hızlı bir biçimde tekrardan düşmeye başladı.
Lityum iyon batarya fiyatları beklenenden hızlı düşüyor Tam Boyutta Gör
Goldman Sach tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre enflasyon nedeniyle bir miktar yükselen lityum iyon batarya fiyatları beklenen de hızlı bir biçimde tekrardan düşmeye başladı.

20 senenin üzerinde hayatımızda olan lityum iyon bataryaların fiyatları bu süre zarfından %90'ün üzerinde düşüş gösterdi. Ancak pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşının etkileriyle artan metal fiyatları ve enflasyon sebebiyle bir kaç senedir yükselen lityum iyon batarya fiyatları tekrardan hızlı bir düşüş trendine girdi.

2025'de 2022'ye göre %40 düşüş bekleniyor

Goldman Sachs 2025 yılında batarya fiyatlarının kilowat-saat başına 99 dolara düşmesini bekliyor. Bu rakam 2022 fiyatlarının %40 altında bir rakama tekabül ediyor. Önceki beklenti %33 düşüş olması yönündeydi. Bu düşüşün yarısı lityum, nikel ve kobalt gib batarya ham maddelerinin fiyatının düşüşünden kaynaklanacak. 2023'den 2030'a kadar yılda %11'lik bir fiyat düşüşü bekleniyor.

Lityum iyon batarya fiyatları beklenenden hızlı düşüyor Tam Boyutta Gör
Şunu belirtelim ki Goldman Sachs'ın bu tahminleri batarya paketleri bazında, batarya hücreleri bazında değil. Dolayısıyla batarya paketleme teknolojilerinde üreticiler çok farklı teknikler uygulayarak fiyatları daha da düşürebilir. Bazı otomobil üreticileri şimdiden 140 dolar/kWh ve altına düşen fiyatlar rapor etmiş durumda. 

Fiyatların 100 dolar/kWh seviyesine inmesi şüphesiz bir biçimde elektrikli otomobilleri daha cazip hale getirerek benimsenme oranını arttıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8753 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, lityum iyon batarya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim