Anlık Bildirim

Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil

Lucid Motors, lüks elektrikli sedan otomobilinin üretim versiyonunu gelecek ay tanıtacak. Model S'e rakip olarak gösterilen Lucid Air, hızlı şarj olma konusunda sektöre damga vurmaya hazırlanıyor.

Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil Tam Boyutta Gör

Elektrikli otomobil pazarının yeni oyuncusu Lucid Motors, hızlı şarj konusunda hayli iddialı geliyor. Şirketin 2016 yılında tanıttığı Lucid Air, 1 dakikalık şarjla 32 km kilometre yol yapabilecek. Yani bu yönüyle doğrudan rakip olarak gösterildiği Tesla Model S'i gölgede bırakacak gibi görünüyor.

Lüks elektrikli sedanın prömiyeri önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak. Birçok kişi otomobilin üretim bandına çıkacağına inanmıyordu ancak bu beklentiler boşa çıktı zira araç çok yakında asfalta inecek.

Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil Tam Boyutta Gör

Sektör tarihinin en hızlı şarjı

Lucid Motors, elektrikli otomobilini "sektör tarihinin en hızlı şarj olan elektrikli aracı" olarak tanımlıyor. Vadedilen şarj hızı gerçekten etkileyici. Lucid Air'ın 1 dakikalık şarjla tam 32 kilometre yol yapabileceği belirtiliyor.

Tabi bu hız sadece 900 V voltaj ve 300 kW'ın üzerinde güce sahip özel şarj istasyonlarında mümkün olabilecek. Buna karşın Tesla'nın V3 Supercharger istasyonları 250 kW güce sahip ve 1 dakika şarjla 24 kilometre menzil sağlayabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim