Anlık Bildirim

Lüks giyim markası Chanel, Huawei'ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti

Fransız moda evi Chanel, Çinli teknoloji devi Huawei'ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti. Avrupa mahkemesi şirket logolarında benzerlik bulmadı.

Lüks giyim markası Chanel, Huawei'ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti Tam Boyutta Gör

Kurumsal kimlik, her şirket için çok önemlidir, çünkü logolar ve diğer benzersiz tasarım çözümleri sayesinde kullanıcılar, bir şirketi diğerinden açıkça ayırır. Dört yıl kadar önce, ünlü lüks giyim markası Chanel, logo benzerliği konusunda Çinli teknoloji devi Huawei'den şikayetçi olmuştu ve şimdi mahkemenin bu davada kimin tarafında olduğu belli oldu.

2017 yılında Huawei, dikey olarak iç içe geçmiş iki yarım daire içeren bir logonun ticari marka tescili için AB Fikri Mülkiyet Ofisine (EUIPO) başvurduğunda, uluslararası üne sahip Fransız moda devi Chanel,  Huawei aleyhine şikayette bulunmuştu. Şikayet, logonun Chanel ticari markasını kopyaladığını ve müşterileri yanıltabileceğini iddia ediyordu.

Lüks giyim markası Chanel, Huawei'ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti Tam Boyutta Gör

Mahkemeye göre benzerlik yok

2019'da AB ticari marka ofisi, benzerlik olmadığını ve logonun alıcıları yanıltamayacağını söyleyerek şikayeti reddetti. Chanel bu hafta Lüksemburg mahkemesinde bu karara itiraz etmeyi planladı, ancak bu girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı.

Mahkeme kararında ise konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: "Tartışılan logoların ortak noktası yoktur. Logoların eğimi değiştirilmeden beyan edilen tescilli formda karşılaştırılması gerekmektedir. Özellikle Chanel logosu daha yuvarlak eğrilere, daha kalın çizgilere ve yatay bir yöne sahipken, Huawei logosunun yönü dikeydir. Bu nedenle, logolar farklı."

Lüks giyim markası Chanel, Huawei'ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti Tam Boyutta Gör

Chanel, bu karara Yüksek Avrupa Mahkemesi'nde de itiraz etmeyi planlıyor. Öte yandan Huawei'nin bu logoyu SmartHome mobil uygulamasında kullandığını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13099 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, mahkeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim