Anlık Bildirim

M1 çipin enerji verimliliği Apple yöneticisini dahi şaşırttı

Kıdemli bir Apple yöneticisi, yüksek performans ve enerji verimliliğiyle öne çıkan M1 çipinin kendilerini dahi oldukça şaşırttığını dile getirdi.

M1 çipin enerji verimliliği Apple yöneticisini dahi şaşırttı

Yüksek enerji verimliliği ve buna karşın sunduğu yüksek performansıyla dikkatleri üzerine çeken Apple M1 çipi, anlaşılan o ki şirket içerisinde de şaşkınlık yaratmış. Zira bir Apple yöneticisi M1 yongasının geliştirilme aşamasındaki testlerde, düşük pil tüketimi karşısında test cihazının pil göstergesinin bozuk olduğunu düşündü.

M1 çipli MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayar modelleri daha önceden uzun pil ömürleriyle birçok kişinin ilgisini çekmekteydi. Fakat M1 çipinin gelişim aşamasında katlanarak artan uzun pil ömrü, çalışanlara pil göstergesinin bozulduğunu bile düşündürdü.

Apple pazarlama başkan yardımcısı Bob Borchers, verdiği bir röportajda “İlk test sistemini gördüğümüzde ve uzun süre boyunca pilde herhangi bir düşüş olmayınca, pil göstergesinde bir hata olduğunu düşündük” dedi. Bu sözlerin üzerine Apple'da platform mimarisinden sorumlu başkan yardımcısı Tim Milet ise sonucun böyle olması gerektiğini ve bunun olağanüstü olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8500 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple m1, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim