Anlık Bildirim

Apple M1 yonga seti de Çinlilerin elinden kurtulamadı

RAM ve NAND belleği devre kartına lehimli olarak sunan Apple M1 yonga setini kurcalayan Çinli mühendisler lehimi bozarak yükseltme yapmayı başarmış. Üstelik yazılım güncellemesi de istemiyor.

Apple M1 yonga seti de Çinlilerin elinden kurtulamadı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz haftalarda Nvidia’nın oyuncu ekran kartlarına koyduğu kazım blokajını atlatması ile gündeme gelen Çinli mühendislerin şimdi ki hedefi ie Apple M1 yonga seti oldu. Apple’ın özel bir tasarımla birleştirdiği yonga parçalarına ayrıldı.

Apple M1’e Çin dokunuşu

Masa üstü cephesinde ARM tabanlı özelleştirilmiş yonga setlerine geçiş yaparak yeni bir dönemi başlatan Apple haliyle tasarımı da özelleştirilmiş bir şekilde sunuyor. Apple M1 yongasında DRAM ve NAND bellekler lehimli geldiği için yükseltme şansı pek olmuyor ve konfigürasyonu buna göre seçmek gerekiyor.

Ne var ki Çinli mühendisler lehimli DRAM ve NAND belleği sökmeyi başarmış. Özel bir lehim istasyonu ile sökülen belleklerin yerine daha yüksek kapasiteler eklenmiş. 8GB RAM ve 256GB depolama olan baz Mac Mini modeli 16GB RAM ve 1TB depolama ile güncellenmiş.

Normalde cihazın değiştirilmesini gerektiren bu yükseltme işini başarılı bir şekilde halleden mühendisler herhangi bir yazılım modifikasyonu da yapmadıklarını dile getiriyor. Elbette her Apple M1 işlemcili cihaz sahibinin yapabileceği bir şey değil ancak üreticilerin kullandığı her türlü donanım kısıtlamasının bir şekilde aşılabileceğini göstermesi açısından önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17912 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple m1 soldered ve apple m1 mac mini
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim