Anlık Bildirim

Malta, aşı olmayanları ülkeye kabul etmeme kararı aldı

Malta Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamaya göre, yeni vakalardaki artışın hızlanması sebebiyle ülkenin kapıları 14 Temmuz’dan itibaren aşı olmayanlara kapatılacak.

Malta Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chris Fearne, 14 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ülkeye gelmek isteyen ziyaretçilerin aşı sertifikasına sahip olmak zorunda olduğunu ifade etti. Fearne, sadece İngiltere ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilen sertifikaların kullanılabileceğini de ekledi.

Malta, aşı olmayanları ülkeye kabul etmeme kararı aldı Tam Boyutta Gör

Tek istisna 5-12 yaş arası çocuklar

Bakan yaptığı açıklamada bu uygulamayı yapan ilk AB ülkesi olduklarını söylerken kararın, halkı korumak için uygulanmak zorunda olduğunu vurguladı. Fearne ayrıca ülkeye girişteki tek istisnanın negatif teste sahip ve aşılanmış aileleri ile birlikte olan 5-12 yaş arası aşılanmamış çocuklar olacağını ekledi. Ülkedeki dil okulları da artan vakalar sebebiyle 14 Temmuz’dan itibaren kapanacak.

 

Malta, ülkedeki yetişkinlerin yüzde 79’unu tamamen aşılamıştı ve bu sayıyı yüzde 85’e çıkarmayı planlıyordu. Bugüne kadar Covid-19 sebebiyle 420 kişinin hayatını kaybettiği ülkede son dört günde vakalar 2 katına çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6240 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yasak, kısıtlama ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim