Anlık Bildirim

Mobil klavyelerde büyük risk: 1 milyar kullanıcı tehdit altında

Samsung, Honor, Xiaomi gibi mobil cihaz markalarının kullandığı klavye uygulamalarında büyük bir risk ortaya çıkarıldı. Üreticiler konudan haberdar edilmiş durumda. 
Mobil klavye Tam Boyutta Gör
Günümüzde tamamen dokunmatik hale gelen mobil cihazlarda mobil klavye kullanımı artık zorunlu hale geldi. Bununla birlikte uygulamaların sistemle olan etkileşiminde büyük riskler bulunduğu ortaya çıktı.

Mobil klavyelerde büyük risk

Citizen Labs tarafından yapılan araştırmaya göre mobil uygulamalar kullanıcıların tuş hareketlerini şifrelenmemiş olarak düz metin halinde sisteme iletiyor. Bu iletim esnasında araya girerek verileri okumak mümkün olabiliyor.

Bu açık Tencent (QQ Pinyin), Baidu (IME), iFlytek (IME), Samsung (Android Keyboard), Xiaomi (Baidu, iFlytek ve Sogou kullanıyor), OPPO, Vivo ve Honor gibi markaların mobil klavyelerinde tespit edilmiş. Bu da 1 milyardan fazla kullanıcı anlamına geliyor.

Araştırmada sadece Huawei’nin klavyeleri güvenli bulunmuş. Google ve Apple klavyelerinin bulut tabanlı iletişim özellikleri olmadığı için analiz edilememiş. Üreticiler 1 Nisan tarihinden bu yana tehlikenin farkında. Honor ve Tencent yakın dönemde bir yama yayınlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3561 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim