Anlık Bildirim

PUBG Mobile toteme tapınma özelliğini tepkiler üzerine kaldırdı

Müslüman ülke oyuncuları PUBG Mobile yeni orman macerası modunda puta tapınma şeklinde gerçekleştirilen oyun davranışı nedeniyle tepki gösterince düzenleme geldi.

PUBG Mobile toteme tapınma özelliğini tepkiler üzerine kaldırdı Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce oyunculara esrarengiz bir orman macerası yaşatacak Orman Macera modunu kullanıma sunan Tencent Games beklemediği bir tepki aldı. Tepkiler özellikle müslüman ülkelerden geldi.

Totemler tepki topladı

Orman macerasında oyuncuların canlarını doldurabilmesi için totemlerin yanına giderek dua etmesi daha doğrusu tapınması gerekiyordu. İslamiyet dininde puta tapma şirk olduğu için Endonezya, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki oyunculardan ağır tepkiler geldi. Ayrıca pek çok üniversitenin din profesörleri de oyunun İslami kuralları çiğnediğini dile getirdi.

Twitter üzerinde de gündem olan tepkilerin sonrasında Tencent bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Çinli firma oyuncuların değer ve geleneklerine saygılı olduklarını belirterek totem özelliğinin oluşturduğu hava nedeniyle özür diledi. Firma apar topar yeni mod içerisinde yer alan totem ve toteme tapınma davranışlarını kaldırdı. İlk etapta müslüman ülkelerden kaldırıldığı düşünülse de global olarak orman modu içerisinde totem bileşeni kaldırılmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11713 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, pubg mobile worship ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim