Anlık Bildirim

1 milyar kez yüklenen ve güvenlik sorunu olan Android uygulaması üç aydır güncellenmiyor

Bir milyar yükleme sayısına sahip olan ve büyük bir güvenlik açığı barındıran Android uygulaması SHAREit, üç aydır herhangi bir yama almadı.

1 milyar kez yüklenen ve güvenlik sorunu olan Android uygulaması üç aydır güncellenmiyor Tam Boyutta Gör

Bir milyardan fazla indirilen popüler Android uygulaması, mobil cihazların güvenliğini tehdit eden bir güvenlik açığı içeriyor. Geliştiricinin keşfedilen ihlali üç aydan fazla bir süredir kapatamadığı bildirildi. SHAREit programının, kullanıcıların arkadaşlarıyla ve diğer cihazlarla dosya alışverişi yapmasına olanak tanıyan Android sürümünden bahsediyoruz.

Uygulamada tespit edilen güvenlik açıkları, uygulamanın yüklü olduğu mobil cihazlarda uzaktan kötü amaçlı kod yürütülmesine izin veriyor. SHAREit uygulamasında yer alan bu kritik açık, Trend Micro uzmanları tarafından bildirildi. Uzmanlar, sorunun kökeninin, uygulama kodunun kullanımıyla ilgili gerekli kısıtlamaların olmamasından kaynaklandığını belirtiyorlar. Bu sayede, bir saldırgan yalnızca kendi kodunu çalıştırmakla kalmaz, aynı zamanda yerel olarak depolanan uygulama dosyalarının üzerine yazabilir ve cihaz sahibinin bilgisi olmadan üçüncü taraf uygulamalar yükleyebilir.

1 milyar kez yüklenen ve güvenlik sorunu olan Android uygulaması üç aydır güncellenmiyor Tam Boyutta Gör

iOS versiyonu güvenlik açığından etkilenmedi

Rapor ayrıca, SHAREit uygulamasının, Check Point'teki güvenlik uzmanlarının 2018'de açıkladığı ve kullanıcıların hassas verilerini tehlikeye atabilen Man-in-the-Disk saldırısına karşı savunmasız olduğunu da gösteriyor. Trend Micro uzmanları, SHAREit uygulamasının geliştiricileriyle iletişim kurmaya çalıştıklarını, ancak iletişime geçemediklerini belirtiyorlar.

Programın geliştiricileriyle bağlantı kurma girişimleri üç ay boyunca devam etti, ancak uzmanlardan gelen tüm talepler cevapsız kaldı. Uzmanlar ayrıca araştırmalarını Google ile paylaştıklarını ancak Play Store platformunun ne cevap verdiği konusunda ayrıntı vermeyeceklerini söylediler. SHAREit uygulamasının geliştiricileri, 200 ülkeden 1,8 milyar kişinin yazılımlarını kullandığını iddia ediyorlar. Uygulamadaki güvenlik açığı, dijital güvenlik uzmanlarına göre farklı bir kod tabanı kullanılarak yazıldığı için SHAREit'in iOS sürümünü kapsamıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17443 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim