Anlık Bildirim

Android için Dark Sky hava durumu uygulaması Apple anlaşması gereği kapatıldı

Apple tarafından satın alınan ve keskin hava durumu tahminleriyle bilinen Dark Sky uygulaması, anlaşma gereği Android için kullanımdan kaldırıldı. Uygulamanın web sitesi ise hâlâ aktif.

Android için Dark Sky hava durumu uygulaması Apple anlaşması gereği kapatıldı Tam Boyutta Gör

Android kullanıcıları tarafından da sevilen hava durumu uygulaması Dark Sky, geçtiğimiz aylarda Apple tarafından satın alınmıştı. Bu satın alımın getirdiği anlaşmaya bağlı olarak uygulama, 1 Temmuz’da Android için kullanımdan kaldırılacaktı fakat firma, uygulamayı bir ay daha yaşatmaya karar vermişt. 1 Ağustos tarihi geçti ve uygulama söylendiği üzere Google Play Store’dan kaldırıldı. 

Uygulamanın yıllık 3 dolar olan kullanım ücretini ödeyenlerin abonelikleri, şimdiye kadar çoktan iptal edilmiş ve paranın iadesi hesaplara çoktan yansımış olmalı. Uygulama her ne kadar Android uygulamasını kaybetmiş olsa da web sitesi hâlâ kullanılabilir durumda. Dark Sky’ın verilerini kullanarak çalışan üçüncü parti uygulamalar ise 2021 yılına kadar başka hizmetlere geçiş yapmak zorunluluğundalar.

Hiperlokal, yani keskin konuma bağlı hava durumu sunan tek uygulama tabii ki Dark Sky değil. Accuweather ve diğer uygulamalar, bu alanı rahatlıkla dolduracaktır. Dark Sky uygulamasından asla vazgeçemeyenler için ise Apple cihazlar kullanmaktan başka çare şimdilik yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim