Anlık Bildirim

Apple, yüz tanıma şirketi Clearview AI'nın iOS geliştirici hesabını askıya aldı

Apple, veri tabanında 3 milyardan fazla fotoğraf bulunan yüz tanıma şirketi Clearview AI'nın Kurumsal Geliştirici Programı kurallarına uymadığı gerekçesiyle iOS uygulamasını devre dışı bıraktı.

Apple, yüz tanıma şirketi Clearview AI'nın iOS geliştirici hesabını askıya aldı Tam Boyutta Gör

AppleClearview AI'nın, şirketlerin uygulamaları dahili olarak kullanması için geliştirilen Kurumsal Geliştirici Programının şartlarını ihlal ettiği için hesabını devre dışı bıraktığını söyledi. Yüz tanıma şirketi veri tabanında 3 milyardan fazla fotoğraf bulunan Clearview AI'daki veri sızıntısı sebebiyle veri tabanındaki fotoğraflara izinsiz erişildiğini açıklamıştı.

Apple, Clearview AI'nın dahili kullanım uygulamalarını üçüncü tarafların hiçbir şekilde kullanamayacağını, dağıtamayacağını veya başka şekilde sunamayabileceğinı belirttiği kuralına uymadığını tespit etti. 

FBI, Macy's, Walmart ve NBA dahil olmak üzere 2.200'den  kuruluş tarafından kullanılan yüz tanıma uygulamasının hesabı askıya alındı ve Apple, şirkete istenilen düzeltmelerin yapılması için 14 gün süre tanıdı.

Clearview AI kurucusu ve CEO'su Hoan Ton-That yaptığı açıklamada, "Apple ile temas halindeyiz ve hüküm ve koşullarına uymaya çalışıyoruz. Uygulama geçerli bir Clearview hesabı olmadan kullanılamaz. Bir kullanıcı uygulamayı indirebilir ancak uygun yetkilendirme ve kimlik bilgileri olmadan arama yapamaz." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim