Anlık Bildirim

Clubhouse hacklendi: Sesli sohbetler internete sızdırıldı

Sosyal medyaya bomba gibi düşen yeni sesli sohbet uygulaması Clubhouse siber saldırı kurbanı oldu. Bir kullanıcı sohbet odalarındaki sesli görüşmeleri kendi web sitesinde yayınladı.

Clubhouse hacklendi: Sesli sohbetler internete sızdırıldı Tam Boyutta Gör

Son dönemde popülaritesi artan sesli sohbet uygulaması Clubhouse hacker kurbanı oldu. Davetiye sistemiyle erişim sağlanabilen uygulama geçen hafta sonu siber saldırıya uğradı. Daha da kötüsü yapılan saldırının başarıyla sonuçlanması.

Clubhouse sözcüsü Reema Bahnasy, bir kullanıcının birden fazla odadaki sesli sohbet akışını kendi üçüncü taraf web sitesine yönlendirerek yayınladığını açıkladı. Söz konusu kullanıcıyı "sonsuza dek" engelleyen şirket, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için yeni güvenlik önlemleri aldığını belirtti.

Clubhouse hacklendi: Sesli sohbetler internete sızdırıldı Tam Boyutta Gör

SIO potansiyel açıklar konusunda uyarmıştı

Stanford İnternet Gözlemevi (SIO), Clubhouse'un yazılım altyapısında, sesli sohbetlere dışarıdan erişimi mümkün kılacak potansiyel güvenlik açıkları olabileceğini söylemiş ve kullanıcıları uygulamada yaptıkları her şeyin kaydedildiğini varsayarak hareket etmeleri konusunda uyarmıştı. Clubhouse, yazılım altyapısı konusunda Çinli Agora şirketinden destek alıyor.

App Store'da sekiz milyon kez indirilen uygulama olağanüstü bir ivme yakalamış durumda. Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü isimler bile Clubhouse'a ilgi gösterdi. Yaşanan son olay platformun sadece popüler değil aynı zamanda hacklenmeye de açık olduğunu ortaya koyuyor. Uygulamanın şu anda sadece iOS cihazlarda kullanılabildiğini belirtelim.

Kaynakça https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-22/clubhouse-chats-are-breached-raising-concerns-over-security https://www.techradar.com/news/clubhouse-ups-security-protection-following-hack-worries Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14321 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
clubhouse, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim