Anlık Bildirim

Instagram'da bağış toplama dönemi başladı

Instagram, bugün yurt dışında kullanıma aldığı özellik ile kullanıcıların bağış toplamasına imkan tanıyor. Takipçiler, sevdiği fenomenlerin projelerine ve işlerine maddi destek verebilecek.

Instagram'da bağış toplama dönemi başladı Tam Boyutta Gör

Instagram’ın bağış özelliği ABD, İngiltere ve İrlanda’da yayına alındı. Geçimini Instagram üzerinden sağlayan profiller, bağış toplama özelliği sayesinde takipçilerinden doğrudan para kazanabilecek. Instagram'da ABD'deki kullanıcılar kar amacı gütmeyen kuruluşlar için bağış toplayabiliyor veya bağış yapabiliyordu. Bugün kullanıma açılan özellik ise bireysel kullanıcıların, bireysel amaçlarla bağış toplayabilmesine imkan tanıyor.

Instagram bu özelliği test amacıyla şimdilik 3 ülkede açtığını, ilerleyen dönemde daha geniş kitlelerin kullanımına sunulacağını ifade ediyor. Bağış özelliği şimdilik sınırlı sayıda profil için etkinleştirildi. Önümüzdeki aylarda daha geniş kitlelere açılacağı belirtiliyor.

Bağış toplama özelliğini etkinleştirmek için ayarlardan Bireysel Bağış Toplama özelliğini açmak gerekiyor. Facebook bağış toplama için Stripe ile iş birliği yapıyor ancak bağış yapmak isteyenler Mastercard, Visa, Paypal gibi ödeme kuruluşlarıyla bağış yapabiliyor.

Herkes bağış toplayamayacak

Bağış talep etmek için geçerli bir sebep isteniyor. Ne için bağış toplayacağınızı belirledikten sonra Instagram’ın ve bağışa aracı kuruluşun bunu onaylaması gerekiyor. Bağış toplama süresi en fazla 30 gün olarak belirlenecek. Bir defaya mahsus bu süre 30 gün daha uzatılabilecek. Bağış toplamak için en az 18 yaşında olmalısınız.

Bağış toplama özelliği bugün itibariyle ABD, İngiltere ve İrlanda’daki az sayıda profilin kullanımına sunuldu. Türkiye’de Stripe kullanılamadığı için ve ülkemizde bireysel olarak bağış toplamak yasal olmadığı için bu özelliğin Türkiye’ye gelmeyeceğini düşünüyoruz.

Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Sosyal Ücretsiz

Instagram Instagram Instagram Instagram Photo & Video Ücretsiz 272 MB

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim