Anlık Bildirim

Microsoft’un akıllı asistanı Cortana, yakında ana ekran uygulamasından kaldırılacak

Microsoft'un politikasını değiştirdiği akıllı asistanı Cortana, Android ana ekran uygulamalarından Microsoft Launcher içerisinden silinecek. Özellik, Nisan sonuna kadar hâlâ kullanılabilir.

Microsoft’un akıllı asistanı Cortana, yakında ana ekran uygulamasından kaldırılacak

Microsoft tarafından açıklanan planlara göre bu bahar mevsiminde Cortana’ya köklü değişiklikler getirilecek. Cortana, müşterilere dönük özelliklerinin bir kısmını kaybedecek. Bu özellikler arasında akıllı ev cihazlarını kontrol etmek ve müzik çalmak gibi fonksiyonlar yer alacak. Bunlar dışında, Microsoft Launcher’dan kısayollar ve Cortana’nın kendisi tamamen kaldırılacak.

Nisan ayının sonunda Cortana’nın Microsoft Launcher içindeki fonksiyonlarını kapatacağını açıklayan Microsoft, Cortana’nın geleceğini Windows 10 içerisinde görüyor. Burada ücretsiz güncellemeler almaya devam edecek asistan, verimlilik üzerine yoğunlaşacak.

Cortana asistanı için özel bir kullanıcı kitlesi oluşturmaya çalışan Microsoft, bu amaca yönelik olarak kullanıcılardan asistanı parça parça uzaklaştırıyor. Yakın zamanda Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık’da Cortana’yı Microsoft Launcher’dan kaldıran firma, bu yolda devam edecek.

Microsoft Launcher Microsoft Launcher Microsoft Launcher Microsoft Launcher Microsoft Corporation Kişiselleştirme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim