Anlık Bildirim

Video içi YouTube reklamları için 10 dakika sınırı aşağı çekildi

Hiç düşündünüz mü, neden çoğu YouTube videosu 10 dakikanın üzerinde? Yayıncıların video içerisine reklam yerleştirebilmesi için geçerli olan 10 dakikalık bu sınır, YouTube tarafından aşağı çekildi.

Video içi YouTube reklamları için 10 dakika sınırı aşağı çekildi Tam Boyutta Gör

Popüler video paylaşım platformu YouTube, para kazanma politakasında yayıncıları sevindirecek bir değişikliğe imza attı. Yayıncıların video içerisine reklam yerleştirebilmesi için istenen 10 dakikalık alt sınır, 8 dakikaya indirildi.

Yayıncılara gönderilen bir bildiri aracılığıyla duyurulan bu politika değişikliğiyle beraber, videoların içerisine yayın içi reklam biriminin yerleştirilebilmesi için artık minimum video uzunluğunun 8 dakika olması yeterli. 

Video içi YouTube reklamları için 10 dakika sınırı aşağı çekildi Tam Boyutta Gör

Yayın içi reklamlar otomatik olarak etkinleştirilecek

Yayın içi reklamların kullanılabilmesi için alt eşiği 8 dakikaya indiren YouTube; ayrıca para kazanma seçeneği etkin hesapların 8 dakikadan uzun her videosuna da bu reklamları otomatik yerleştirecek.

Önceden yayın içi reklama yer verip vermemek tamamen yayıncının inisiyatifindeyken, yeni para kazanma politikasıyla birlikte bu otomatik hale geliyor. Neyse ki yayıncılar dilerlerse otomatik olarak etkinleştirilen yayın içi reklamları, her video özelinde elle pasif hale getirebiliyor.

YouTube'daki yayıncı ve video sayısıyla birlikte reklam gelirlerini de artırmak isteyen Google'ın bu hamlesi, YouTube'da uzunluğu 8 dakikayı biraz geçkin videoların sayısını da artıracaktır. Zira önceden yayın içi reklam alabilmek sıkça karşılaştığımız 10:01, 10:02, 10:03 vb. uzunluğundaki video süreleri, yerini 8:01 gibi sürelere bırakacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22689 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, uygulama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim