Anlık Bildirim

WhatsApp şifrelenmiş yedekleme üzerinde çalışıyor

Yakın dönemde WhatsApp sohbetlerinizi şifrelenmiş bir şekilde bulut altyapısı üzerinde yedekleyebileceksiniz. Bunun yanında yok olan fotoğraflar da geliyor.

WhatsApp şifrelenmiş yedekleme üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Son dönemde büyük tartışma konusu haline gelse de WhatsApp halen en çok kullanılan mesajlaşma platformu durumunda ve güvenlik tarafında kendisini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak şifrelenmiş yedekleme özelliği gün yüzüne çıktı.

Mesajlar şifreli yedeklenecek

WhatsApp bilindiği üzere sohbetleri uçtan uca şifreleyerek güvenlik altına almıştı. Ne var ki sohbetlerin buluta yedeklenmesi şifreleme olmadan yapılıyordu. Şimdi WhatsApp bunun üzerinde çalışıyor ve yakın dönemde buluta yedeklenen sohbetleriniz de şifrelenmiş olarak saklanacak.

Kaynaklar bunun uçtan uca şifreleme olmadığını belirtse de önemli bir adım. Kullanıcılar yeni cihaza geçişte bu şifre ile sohbet yedeklerini açabilecekler ve istenmeyen kişilerin erişimine karşı da koruyacaklar.

WhatsApp bunun yanında belirli bir süre içerisinde kaybolan görseller üzerinde de çalışıyor. 24 saat içerisinde kaybolan görsellerin ekran görüntüsünün alınabildiği ortaya çıkmıştı. Bu yenilikler için elbette 15 Mayıs tarihindeki kullanıcı sözleşmesini kabul etmeniz gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim