Anlık Bildirim

MSB'den F-16, F-35 ve Eurofighter savaş uçağı açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı, ABD ve Türkiye arasındaki F-16 ve F-35 gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca Eurofighter savaş uçağı talebinin devam ettiğini duyurdu.
MSB'den F-16, F-35 ve Eurofighter savaş uçağı açıklaması Tam Boyutta Gör
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, ABD’nin Türkiye’ye F-16 ve F-35 satışı hakkında açıklama yaptı. Teklif ve kabul mektuplarının ulaşmasının ardından takvim üzerinde çalışmalara başlanacak.

Zeki Aktürk, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının 40 yeni F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 76 adet F-16’nın modernize edilme talebinin ABD kongresindeki onay sürecinin 26 Ocak’ta başladığını hatırlattı.

F-16 satışı herhangi bir şarta bağlı değil

F-16 tedarikinin herhangi bir şarta bağlı olmadığını vurgulayan Zeki Aktürk, “Teklif ve kabul mektupları tarafımıza ulaştığında takvim üzerinde çalışmalara başlanacak ve böylece projelerin maliyeti de net olarak ifade edilebilecektir. Talep edilen mühimmat istekleri harekat ihtiyaçları, envanter durumu ve teknik gereklilikler göz önüne alınarak detaylı bir çalışma sonucunda yapılmıştır. Bazı Yunanistan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiğinin aksine F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir.” dedi.

F-35 konusunda yeni bir gelişme yok

Çeşitli haber mecralarında ABD’nin Türkiye’yi yeniden F-35 programına alabileceğine yönelik iddialar paylaşılmıştı. Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre henüz böyle bir gelişme yok. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede, “Bu konu çok konuşuldu, tartışıldı. Her iki ülkenin duruşunda şu an herhangi bir değişiklik yok. ABD tarafından gelen açıklamaları bu aşamada bir iyi niyet beyanı olarak değerlendirmek gerekir. Bu konuda herhangi bir değişiklik veya gelişme olursa bilgilendirme yaparız.” ifadeleri kullanıldı.

Eurofighter Typoon talebi devam ediyor

MSB'den F-16, F-35 ve Eurofighter savaş uçağı açıklaması Tam Boyutta Gör
Bakanlık kaynakları, Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçağı talebinin devam edip etmediğine dair soru üzerine, "Talebimiz devam etmektedir. Konsorsiyum ülkelerinden Almanya'nın bu konudaki olumlu yaklaşımı beklenmektedir. Görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir." yanıtını verdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24105 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f-16, f-35 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim