Anlık Bildirim

AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisi tanıtıldı

AMD FidelityFX Super Resolution yakın dönemde Nvidia DLSS teknolojisine rakip olacak ve firma açık kaynak konsepti ile projenin daha da geniş kitlelere ulaşmasını istiyor.

Nvidia DLSS’e rakip geliyor

Bilindiği üzere Nvidia ekran kartlarında DLSS teknolojisi önemli bir avantaj. DLSS teknolojisi Tensor çekirdekleri üzerinden köşe yumuşatma ve yüksek çözünürlük işlemleri yaparak kaliteyi arttırıyor, performansı ise koruyor. AMD de Computex 2021 fuarında rakip teknolojisini duyurdu. 

AMD FidelityFX Super Resolution neler sunuyor?

Uzun bir süredir DLSS rakibi teknoloji üzerinde çalışan ve zaman zaman bilgilendirmeler yapan AMD bu hafta resmi olarak duyuruyu yaptı. AMD FSR teknolojisi sofistike bir örnekleme algoritması kullanarak görüntü kalitesinde kayıp yaşamadan oyun performansını geliştiriyor. 

AMD teknik detay vermese de açık kaynak GPUOpen teknolojilerinden faydalandığını belirtiyor ve yakın dönemde erişime açacağını belirtiyor. Böylece Nvidia kartlarında dahi kullanabilme imkânı olacak. 

FSR teknolojisi 4 ayar altında çalışıyor. Ultra Kalite ayarı yüzde 59, Kalite ayarı yüzde 102, Dengeli ayarı yüzde 153 ve Performans ayarı da yüzde 206 şeklinde performans kazanımı sağlıyor. RX 6800 XT ekran kartının Godfall ile yapılan testlerinde ışın izleme açık olarak oldukça başarılı sonuçlar elde edildiği belirtiliyor. 

AMD henüz bir oyun ismi vermedi ve 10 civarında oyun stüdyosu ile birlikte çalıştıklarını açıkladı. 22 Haziran itibariyle AMD teknik detayları verecek ve GPUOpen platformuna da projenin detaylarını paylaşacak. Oyun listesinin de bu tarihte belli olması bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9847 kez okundu.
12 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd FidelityFX Super Resolution, amd fsr ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim