Anlık Bildirim

En fazla yerli baz istasyonu Vodafone’da

Türkiye’nin uçtan uca dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, yerli ve milli teknolojilerin gelişimine öncülük etmeyi sürdürüyor. Vodafone 250 adet ULAK baz istasyonu kullanıyor.

En fazla yerli baz istasyonu Vodafone’da Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin iletişimde yerlileşme çalışmaları kapsamında geliştirilen yerli baz istasyonlarının sayısı artmaya devam ediyor. Vodafone’un aktif şebekesinde faaliyet gösteren ULAK sayısı 250’ye ulaştı. Tahmini olarak 200 bini aşkın aboneye hizmet verecek.

Vodafone’un aktif şebekesinde 250 adet ULAK baz istasyonu Rize, Artvin, Ardahan ve Kars illerinde yaklaşık 12 bin kilometrelik alanda hizmet vermeye başladı. Vodafone’un 250 baz istasyonu ile birlikte Türkiye’de toplamda 1000’e yakın noktada ULAK ile hizmet verilmektedir. ULAK, bilgi güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Evrensel Projesi kapsamında, şebekenin olmadığı küçük yerleşim bölgelerine devlet tarafından ULAK yerleştirilmişti. Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom ticari şebekelerinde daha büyük yerleşim yerlerinde kullanmak için sipariş vermişti.

Vodafone, geçtiğimiz gün ticari şebekedeki aktif baz istasyonu sayısını 250 adet olarak açıkladı. 6 Kasım 2019 verisine göre Turkcell’de 57, Türk Telekom’da 10 adet aktif ULAK var. Yabancı menşeili Vodafone’un Türkiye’de ULAK’ı aktif olarak kullanması, baz istasyonlarının yabancı sektördeki bilinirliği açısından büyük önem taşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7776 kez okundu.
34 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vodafone, ulak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim