Anlık Bildirim

Upload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload

Turkcell 200 Mbps download hızına sahip bir fiber internet tarifesi çıkardı ancak bu tarifenin upload hızı 5 Mbps ile sınırlandırılmış. Türkiye'deki internet kullanıcılarının upload derdi bitmiyor.

Upload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload Tam Boyutta Gör

Turkcell Superonline, yeni fiber internet tarifesini kullanıma sundu. “Hız şenliği” olarak adlandırılan tarifede ilginç bir durum söz konusu. Download hızı 200 Mbps olarak belirtilen tarifenin upload hızı 5 Mbps ile sınırlandırılmış.

"Turkcell Fiber 200 Mbps Hız Şenliği" tarifesinde 200 Mbps download, 5 Mbps upload hızındaki internet 149,90 TL’ye sunuluyor. Her ne kadar 200 Mbps hızındaki internet günümüz şartları için çok iyi olsa da upload hızı günümüz için yetersiz kalacak. Örneğin aynı anda çok sayıda cihaz bağlandığında, dosya aktarmak istenildiğinde, canlı yayın yapılmak istendiğinde, 1080p görüntü aktarmak istenildiğinde vs. 5 Mbps upload hızı yetersiz olacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok kişi evden çalışıyor, öğrenciler evden eğitim görüyor. Bu dönemde upload hızına daha fazla ihtiyacımız oluyor. Şöyle bir zamanda Turkcell’in bireysel kullanıcılara yönelik hazırladığı en üst tarifesinde 5 Mbps upload hızına yer verilmesi gerçekten şaşırtıcı. Daha yüksek upload hızı için Superbox’a geçmek veya aylık 999 TL’ye satılan 1000 Mbps tarifesine geçmek gerekiyor. Bu tarifedeki upload hızı 20 mbps olarak belirlenmiş. Daha uygun çözüm için “Turkcell Fiber Oyunda Uçuran” tarifede 10 Mbps upload hızı sunuluyor ancak ancak bu sefer download hızı 25 Mbps’e düşüyor.

Tüm İSS'lerin upload hızının yükseltmesi gerekiyor

Upload hızı, sadece Turkcell’de değil diğer internet servis sağlayıcılarında da büyük dert. Bireysel kullanıcılara yönelik hazırlanan ekonomik tarifelerde 2020 yılına yakışmayacak upload hızları sunuluyor. Firmaların upload hızını artırmaya yönelik adım atması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23972 kez okundu.
155 kişi, toplam 164 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
superonline, turkcell ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim