Anlık Bildirim

Araştırmaya göre dünyanın en borçlu şirketi Volkswagen

Dünyanın önde gelen 900 şirketi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüs nedeniyle şirketlerin toplam borçluluk durumlarında bu yıl keskin bir artış yaşandı.

Araştırmaya göre dünyanın en borçlu şirketi Volkswagen Tam Boyutta Gör

Yapılan bir araştırmaya göre, küresel pazarda rekabet eden büyük şirketlerin toplam borç miktarında koronavirüs salgını nedeniyle keskin bir artış yaşandı. 900 büyük şirket arasında yapılan bu araştırmaya göre “dünyanın en borçlu şirketleri” listesinde Volkswagen lider.

Araştırmaya göre, dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Volkswagen’in toplam borcu 192 milyar dolar civarında. Bu rakam, Volkswagen’in bazı ülkelerden daha fazla borcu olduğu anlamına geliyor. Örneğin Güney Afrika’nın 180.1 milyar dolar, Macaristan’ın ise 101.9 milyar dolar borcu bulunuyor.

Volkswagen, en borçlu şirketler listesinin üst sıralarındaki tek otomotiv şirketi değil. Bir başka Alman devi Daimler, 151 milyar dolar ile dünyanın en borçlu üçüncü şirketi konumunda. Daimler’in hemen ardından 138 milyar dolar borç ile Toyota gelirken, ABD’li üretici Ford da 122 milyar dolar ile yedinci sırada yer alıyor. Genel olarak baktığımızda dünyanın en borçlu 10 şirketinden 5 tanesi otomotiv şirketi.

Araştırmaya göre dünyanın en borçlu şirketi Volkswagen

Geçtiğimiz yıl da birleşmeler ve satın almaların yanı sıra hisse geri alımı ve temettülerini finanse etmek isteyen şirketlerin borçlanması nedeniyle şirketlerin toplam borç durumunda yüzde 8 civarında keskin bir artış yaşanmıştı. Bu yılki yükselişin nedeni ise tamamen farklı; salgının şirketlerin karlılığını azaltmış olması.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7787 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünyanın en borçlu şirketi, Volkswagen ve
2 etiket daha borç Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim