Anlık Bildirim

Dünyanın en büyük dizel motor fabrikası, elektrik motoru üretimine geçiyor

Fransa'da faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük dizel motor fabrikası ünvanına sahip olan Peugeot Citroen PSA, elektrik motoru üretimini artıracağını duyurdu.

Dünyanın en büyük dizel motor fabrikası, elektrik motoru üretimine geçiyor Tam Boyutta Gör

Giderek daha fazla otomobil üreticisi elektrikli arabalara geçerek içten yanmalı motorların kullanımını ortadan kaldırıyor. Bu duruma paralel olarak da dünyanın en büyük dizel motor fabrikası, elektrik motoru üretimine geçiş yapacağını duyurdu.

Sendikalar endişeli

Tremery (Fransa) şehrinde bulunan Peugeot Citroen PSA fabrikasından bahsediyoruz. Şirketin bu yıl, 2020 yılına göre iki kat daha fazla olan 180 bin elektrik motoru üretmesi bekleniyor. Ayrıca, 2025 yılına kadar üretilen elektrik motoru hacmi, içten yanmalı motorlara kıyasla iki kat daha fazla olacak şekilde yılda 900 bin adede çıkarılacak. Bu gerçekleştiğinde fabrika içten yanmalı motorlardan daha fazla elektrik motoru üretecek.

Dünyanın en büyük dizel motor fabrikası, elektrik motoru üretimine geçiyor Tam Boyutta Gör

Bu gelişme, atmosfere salınan emisyon miktarını azaltmayı amaçlayan olumlu bir eğilim olsa da, bazı kesimler bunun dezavantaj getireceğine dikkat çekiyorlar ve sendikaların endişeleri de artmış durumda. Zira  elektrik motorlarının üretimi çok daha kolay, bu da daha az işçi gerektireceği anlamına geliyor. Ancak Peugeot Citroen PSA, dizel motorların üretiminde devasa kesintiler planlamadığını da açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19616 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, dizel motor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim