Anlık Bildirim

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş şubat ayında da devam etti

İkinci el ilan platformu sahibinden.com, şubat ayına ilişkin verileri paylaştı. Buna göre ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş az da olsa şubat ayında da devam etti.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş şubat ayında da devam etti Tam Boyutta Gör

sahibinden.com şubat ayı verilerine göre ilk defa Aralık 2020’de düşüş gösteren ikinci el otomobil fiyatları şubat ayında da düşmeye devam etti. Böylece aralık ayından bu yana ilan fiyatları yüzde 3’e yakın düştü.

Öte yandan, şubat ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi her zamanki gibi Otomobil olurken Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Ticari Araçlar ve Motosiklet, Otomobil ilanlarını takip etti. Ayrıca şubat ayının bir diğer öne çıkan başlığı da daha genç otomobillerin ilan sayısındaki artış oldu.

Marka & Model'de en çok ilan verilenler sıralamasında ilk iki Renault – Clio (yüzde 4,6) ile Volkswagen – Passat (yüzde 4,5) olurken Opel – Astra (yüzde 4,1) bir üst sıraya yükseldi. Sıralamada ilk üçü Renault Megane (yüzde 4) ve Ford Focus (yüzde 3,9) takip etti. Şubat ayında en çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası ise yine Nissan oldu.

İkinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş şubat ayında da devam etti

sahibinden.com’un şubat verilerine göre en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan otomobil ilanları verildi. Geçen aya göre en çok ilanı verilen otomobiller bir yaş daha gençleşti ve liderlik 2016 (yüzde 8,5) model otomobil ilanlarının oldu.

Tüm ilanlar arasında, araçların yüzde 37’si 0-100 bin kilometre aralığında yer aldı. 100-150 bin aralığındaki araçlar ise ilanların yüzde 25,1'ini oluşturdu. Otomobil ilanlarının yüzde 25,4’ü ise 50 bin - 100 bin TL aralığında satışa sunuldu.

sahibinden.com’da, ilan bakanlar şubat ayında da en çok Renault (yüzde 11,5), Volkswagen (yüzde 11,4), BMW (yüzde 8,9), Mercedes - Benz (yüzde 7,7) ve Fiat (yüzde 6,5) marka otomobillerle ilgilendi.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelenirken, ilanlara ortalama bakılma süresi 10 dakika oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10467 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sahibinden.com, ikinci el otomobil fiyatları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim