Anlık Bildirim

Renault'dan yılın ilk yarısında rekor zarar

Diğer pek çok üretici gibi koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönem geçiren Renault, son zamanlarda Nissan'daki kötü gidişatın da etkisiyle 2020 yılının ilk yarısında 7.3 milyar euro zarar etti.

Renault'dan yılın ilk yarısında rekor zarar Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı mali sıkıntılarla gündeme gelen Renault, 2020 yılı ilk yarı sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Fransız otomotiv devi ilk yarıda 7.3 milyar euro’luk rekor bir kayıp yaşadı.

Renault, açıkladığı zararın 4.8 milyar euro’luk kısmından geride bıraktığımız dönemde büyük bir değer kaybı yaşayan ve yeniden yapılanma sürecine giren Nissan’ın sorumlu olduğunu belirtti. Bu duruma tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle üretim ve satışların neredeyse tamamen durması da eklenince rekor zarar kaçınılmaz oldu.

Yapılan zarar açıklamasının ardından Renault hisseleri yaklaşık yüzde 9 oranında düşüş yaşadı fakat şirketin CEO’su Luca de Meo, “Bu eşi benzeri görülmemiş bir durum fakat bir son değil. Grubun yönetim kadrosu ve diğer tüm çalışanlarıyla birlikte katı bir disiplin içerisine girerek bu kötü gidişatı düzeltmeye odaklandık. Renault’nun kendini toparlayabileceğine kesinlikle eminim.” şeklinde konuştu.

Fransız otomotiv devi toparlanıp yeniden ayağa kalkabilmek için 2 milyar euro’yu bulan bir kemer sıkma politikası uygulayacak. Bu kapsamda şirket, dünya genelinde yaklaşık 14 bin 600 çalışanın işine son verileceğini ve üretim kapasitesinin ciddi oranda düşürüleceğini açıklamıştı. Luca de Meo’ya göre şirket üretim konusundaki stratejisini değiştirdi ve üretim kapasitesinin yüksek olmasına değil niteliğe odaklanmaya karar verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9982 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault zarar, renault ilk yarı mali sonuçları ve Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim