Anlık Bildirim

Renault'nun bazı eski modelleri elektrikli olarak geri dönebilir

Reuters'a konuşan kaynaklar yeni CEO Luca de Meo'nun elektrikli araçlara odaklanacağını, bu kapsamda 60'lı ve 90'lı yılların ikonik modellerini elektrikli olarak geri döndürebileceğini söylüyor.

Renault'nun bazı eski modelleri elektrikli olarak geri dönebilir Tam Boyutta Gör

Son dönemde yaşadığı ekonomik darboğazdan çıkmaya çalışan Renault, yeni CEO Luca de Meo öncülüğünde yeni stratejilere yelken açacak. 14 Ocak 2021'de de Meo'nun bu strateji güncellemesiyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Reuters'a konuşan kaynaklar, deneyimli yöneticinin yeni stratejisi hakkında bazı ipuçları verdi. Kaynaklar, de Meo'nun toparlanma sürecinde elektrikli araçlara odaklanacağını ve bu kapsamda Renault'nun 60'lı ve 90'lı yıllardaki bazı ikonik modellerini elektrikli olarak yeniden hayata döndüreceğini belirtiyor.

Konuda adı geçen modellerden birinin Renault 4 olduğu söyleniyor. 4L olarak da adlandırılan model 60'lı yıllardan itibaren toplamda 8 milyon adedin üzerinde üretilmişti. Hatta şirket 2019 yılında bu ikonik modeli temel alan e-Plein Air isimli üstü açık bir elektrikli araç konsepti tanıtmıştı. Retro tasarımıyla dikkat çeken konsept çalışmasında Renault Twizy'nin motoru kullanılmıştı.

Renault CEO'sunun elektrikli olarak yeniden hayat vereceği söylenen modellerden biri de Renault 5. R5 olarak da bilinen model, 1972 - 1986 yılları arasında Fransa'nın en çok satan modeli olmayı başarmıştı. Sonrasında ise Supercinq olarak da isimlendirilen ikinci nesil ortaya çıkmış ve üretimi 90'lı yılların ortalarına kadar devam etmişti. De Meo'nun Renault 5'in ilk neslini mi yoksa ikinci neslini mi hayata döndüreceği henüz belli değil.

Renault'nun özellikle yakın geçmişinde ülkemizde de oldukça sevilen, burada bilinen isimleriyle Broadway ve R12 Toros gibi modeller mevcut. Aşağıdaki galeride Fransız markanın geçmişinden bugüne ürettiği bazı modelleri bulabilirsiniz. Siz hangi ikonik Renault modelinin elektrikli olarak geri dönmesini istersiniz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13112 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, renault ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim