Anlık Bildirim

Sharp'tan elektrikli otomobil şirketi Tesla'ya patent davası

Japon elektronik devlerinden Sharp, ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'ya patent davası açtı. Şirket, Tesla'nın Japonya'daki araç satışlarının durdurulmasını talep ediyor.

Sharp'tan elektrikli otomobil şirketi Tesla'ya patent davası Tam Boyutta Gör

Dünyanın önde gelen elektronik şirketlerinden biri olan Sharp, yasal alandaki faaliyetlerini hızlandırdı. Şirket, başta elektrikli otomobil üreticisi Tesla olmak üzere, birçok şirkete patent davası açmış durumda.

Sharp birçok şirketi dava etti

Japonya merkezli Nikkei haber ajansının bildirdiğine göre Sharp, Tokyo Bölge Mahkemesi'nde Tesla aleyhine dava açtı. Davaya konu olan iddia ise, Tesla'nın elektrikli otomobil üretiminde, Sharp'ın patentlerini izinsiz kullanması olarak açıklanıyor. Sharp geçmiş dönemde otomobil bileşenlerinin tasarım ve üretiminde aktif olarak bulunmuştu. 2008 Japonya ekonomisindeki kriz nedeniyle bu alandaki faaliyetlerini yavaşlatan Sharp, Pioneer ile olan iş ortaklığını da bitirmişti.

Sharp'tan elektrikli otomobil şirketi Tesla'ya patent davası Tam Boyutta Gör

Sharp'ın dava açtığı tek şirket Tesla değil. Zira 2020 yılının başından itibaren şirket, Vizio, OPPO ve diğer birkaç televizyon paneli ve ürün üreticisine karşı patent davaları açmıştı. İşin Tesla'yı ilgilendiren kısmına gelirsek eğer, konuyla ilgili henüz şirketten veya CEO Elon Musk'tan bir açıklama yapılmış değil. Japon mahkemesinin, ülkedeki Tesla otomobil satışlarını durdurup durdurmayacağı ise merak konusu olmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim